Yer altı suyu içilir mi?

İçindekiler:

  1. Yer altı suyu içilir mi?
  2. Barajdan eve su nasıl gelir?
  3. Su bize nasıl gelir?
  4. Şehir suyu nasıl arıtılır?

Yer altı suyu içilir mi?

İçme suyunda normalde hiç bulunmaması gereken ancak en fazla 0,050 ppm (milyonda bir birim) düzeyinde olmasına müsaade edilen siyanür miktarının Köprüören köy çeşmesinden alınan su numunesinin analizi sonucunda 0,071 ppm olduğu görülmüştür. ... Türk gıda kodeksine göre bölgedeki yer altı suyu içilemez durumdadır.

Barajdan eve su nasıl gelir?

Baraj ve göl gibi içme suyu kaynaklarından gelen su, içme suyu arıtma tesisine önce giriş yapısından gelir. Ardından, havalandırma yapısına giren su, burada havalandırılır. Aynı zamanda, suyun içindeki oksijen miktarı artırılır ve ön klorlama işlemi yapılır. Buradan çıkan su, ozon temas tankına gelir.

Su bize nasıl gelir?

* Su, 'hızlı kum süzgecinden' geçer. Bu bir kat çakılın üzerinde yaklaşık 75 cm'lik iri taneli kum tabakasının olduğu bir süzgeçtir. Bu süzgeçten geçen suyun içindeki kalan bütün parçacıklar temizlenir. * Böylece temiz su elde edilir ve evlere gönderilir.

Şehir suyu nasıl arıtılır?

İçme suyunda ise, yerçekimi çökelmesiyle ayrışmayan bazı çok küçük parçacıklar ikili filtreleme adı verilen işlemle ayrıştırılıyor ve su , hem kömür hem de kumdan süzülerek geçiyor. Filtrelerin temizlenmesi için su, filtrelerden ters yönde geçiriliyor.