Kontra tekniği ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kontra tekniği ne işe yarar?
  2. Motosiklet denge nasıl sağlanır?
  3. Motosiklet kontra tekniği nedir?
  4. Kontra ne demek Motor?
  5. Kontra nedir motor?

Kontra tekniği ne işe yarar?

Fakat kontra tekniği tamamen fizik kanunlarına dayanmakta olup, motosiklet kullanan herkesin farkında olmadan uyguladığı bir tekniktir. Kısaca tarif etmek gerekirse motosiklet, düz bir hat üzerinde 30 km/s hızı geçtikten sonra motosikleti yönlendirmek için kullanılır.

Motosiklet denge nasıl sağlanır?

Dengeyi düzeltmek gidonu temas yüzeylerini birleştiren çizgisinin soluna çevirerek yapılır, motorun önü sola gider ve motor sola kaçar. Yer çekim merkezi ile yer temas yüzeylerini birleştiren çizgi üst üste geldiğinde ise denge tekrar sağlanmış olur.

Motosiklet kontra tekniği nedir?

Fotoğrafta da görüldüğü gibi kontra tekniğinde sağa dönmek için sağ elcik ileri itilir, sola dönmek için sol elcik ileri itilir. Motosiklet önce döneceği yönün tersine bir yalpalanır ve sonra döneceği tarafa yatarak dönüş işlemi başlar.

Kontra ne demek Motor?

Hareket halindeki motosikletinize yön verdiğiniz zaman kontra tekniğini uygulamış olursunuz. Belirli hızlarda ilerlerken sağa gitmek için sağ elciği, sola gitmek için sol elciği iterek, dönüşlerinizi gerçekleştirdiğiniz sisteme kontra tekniği denilmektedir.

Kontra nedir motor?

Motosiklet önce döneceği yönün tersine bir yalpalanır ve sonra döneceği tarafa yatarak dönüş işlemi başlar. Bu dönüş işlemi başladığında elciğe yapılan ileri itiş hareketi gevşetilerek ön tekerin merkezine dönmesi sağlanır. ... Motosikleti döndüren eylem sürücünün ağırlığını kaydırması değil kontra basmasıdır.