Koroner BT Anjio nasıl çekilir?

İçindekiler:

  1. Koroner BT Anjio nasıl çekilir?
  2. Koroner BT anjiyografi hangi hastanede?
  3. BT Anjiyo ne kadar güvenilir?
  4. Anjiyoğrafi nasıl yapılır?
  5. BT anjiyo ne için yapılır?
  6. Ilaçlı tomografi yan etkileri ne kadar sürer?
  7. Ilaçlı tomografi neleri gösterir?

Koroner BT Anjio nasıl çekilir?

Teknik açıdan bakıldığında, BT koroner anjiyografi, hasta uyanıkken ve 10-12 saniye süreyle nefesini tutarken yapılır. Kol ya da ellerdeki toplar damarlar (ven) yoluyla verilen iyotlu kontrast madde ile görüntüler elde edilir. İşlemin kısa bir hazırlık dönemi vardır.

Koroner BT anjiyografi hangi hastanede?

Koroner BT yöntemi ile daha önce kalp ameliyatı (by-pass) geçirmiş, kalpte stenti olan hastaların kontrolü de yapılabilmektedir. Koroner BT Anjiyo işlemi Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve Medilife Çapa Hastanesi'nde (Tomoçek) yapılmaktadır.

BT Anjiyo ne kadar güvenilir?

Tetkik son derece güvenli. Çok kısa bir sürede tamamlanıyor. Riski yok denecek kadar az. Eğer kullanılan radyokontrast maddeye alerjiniz yoksa "sıfır risk" taşıdığı bile söylenebilir.

Anjiyoğrafi nasıl yapılır?

Hasta sırtüstü yatmış halde iken kasık veya el bileğindeki atardamarlar aracılığıyla önce özel bir kılıf ve sonrasında kateter damar içinde ilerletilir. Kateter kalbe ulaşınca kontrast adı verilen boyar madde uygulanır ve röntgen ışınları altında görüntüleme yapılır.

BT anjiyo ne için yapılır?

BT anjiografi, vücuttaki başlıca damarların görüntülenmesinde kullanılan kol damarından ilaç verilerek yapılan bir görüntüleme yöntemidir. En sık kullanıldığı bölgeler kalp damarları (Koroner BTA), boyun ana damarları, akciğer damarları, karaciğer, böbrek ve beyin damarları ve aort ve bacak damarlarıdır.

Ilaçlı tomografi yan etkileri ne kadar sürer?

Öncelikle hasta kontrast maddeyi dama yoluyla aldıktan sonra kola yayılan bir sıcaklık hissi ile ağızda metalik bir tat alabilir. Kısa süreli olan bu etki 1-2 dakika içerisinde yok olacaktır.

Ilaçlı tomografi neleri gösterir?

İlaçlı tomografide verilen ilaç görüntüleme esnasında parlayarak daha net görüntü oluşmasını, var ise tıkanıklık ya da kaçak olan bölgenin hızla görüntülenmesini sağlar. İlaçlı tomografi sonucu da yine radyoloji uzmanı tarafından raporlanır ve sonuç ilgili hekime gönderilir.