Hasarsızlık indirim yüzdesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Hasarsızlık indirim yüzdesi ne demek?
  2. Hasarsızlık indirimi kaç kademe?
  3. Zkytms indirim yüzdesi ne demek?
  4. Trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne zaman bozulur?
  5. Hasarsızlık indirimi araca mi Kişiye mi?
  6. Hasarsızlık indirimi hangi durumlarda bozulmaz?

Hasarsızlık indirim yüzdesi ne demek?

Hasarsızlık indirimi, hasarsız geçirilen bir yılın sonunda düzenlenen kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçelerinde uygulanan indirim oranıdır. Aracın hasarsız geçirdiği süre ne kadar uzun olursa indirim oranı da bu doğrultuda artar ve yüzde 60'a kadar varabilir.

Hasarsızlık indirimi kaç kademe?

Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek , ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla 0, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla E oranında indirim uygulanır.

Zkytms indirim yüzdesi ne demek?

ZKTMS poliçesi düzenlenmiş bir araca trafik sigorta poliçesi düzenlenirken uygulanan %20 oranındaki ZKTMS indirimi, bu konudaki yönetmelik hükmüne bağlı olarak TRAMER sistemi tarafından verilen bir indirim olduğundan bu indirimin verilmemesi yönünde sistemimize bir kontrol konulması mevzuat açısından uygulanabilir ...

Trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne zaman bozulur?

Hasarsızlık İndirimi Sigorta Şirketi Değiştirildiğinde Devam Eder. Poliçe dönemi sona erdiğinde zorunlu trafik veya kasko sigortası farklı bir sigorta şirketi aracılığı ile yenilenirse indirim hakkı kaybolmaz.

Hasarsızlık indirimi araca mi Kişiye mi?

Hasarsızlık İndirimi Kişiye Uygulanır Hasarsızlık indirimi sigorta yaptırılan araca değil aracın sahibine tanınan bir ayrıcalıktır. Araç el değiştirdiğinde aracın yeni sahibi indirim oranlarından faydalanamaz. Aracın ruhsat sahibi ise kazandığı indirim hakkını satın aldığı her araçta kullanmaya devam edebilir.

Hasarsızlık indirimi hangi durumlarda bozulmaz?

Kazaya karışmanız durumunda eğer karşı taraf tamamen kusurluysa ve kaskonuzdan hasar talep etmeniz durumunda hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Kazada kusurunuzun olmadığını resmi olarak belgelendirdiğinizde, sigorta şirketi hasar bedelini karşı tarafın sigortasından tazmin eder.