Latixa ilacı ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Latixa ilacı ne için kullanılır?
  2. Latixa nasıl kullanılır?
  3. Ranolazin ne ise yarar?
  4. Ranolazin hangi grup?
  5. Vastarel nedir ve ne için kullanılır?
  6. Lipitor nedir ne işe yarar?
  7. Trimetazidin hangi ilaç?
  8. Antianginal etki ne demek?
  9. Anjina pektoris tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?
  10. Brilinta fazla içilirse ne olur?
  11. Brilinta uzun süre kullanılır mı?
  12. LİPİTOR yan etkileri nelerdir?
  13. Trimetazidin ne için kullanılır?

Latixa ilacı ne için kullanılır?

LATIXA, sıklıkla egzersiz ya da çok aktivite ile vücudun üst yarısında kamın üst kısmı ila boyun arasında kalan bölgede herhangi bir yerde rahatsızlık ya da göğüs ağrısı şeklinde kendini gösteren anjina pektoris (kalbi besleyen damarların daralması/tıkanması ile ortaya çıkan göğüs ağrısı) tedavisinde diğer ilaçlarla ...

Latixa nasıl kullanılır?

LATIXA aç veya tok karnına alınabilir. LATIXA ila tedaviniz süresince, greyfurt yemeyiniz veya greyfurt suyu içmeyiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Doktorunuz almanızı önermediği sürece hamileyken LATIXA kullanmayınız.

Ranolazin ne ise yarar?

Ranolazin kronik stabil koroner arter hastalarında anginanın tedavisinde endike olan bir ilaçtır. Bir “metabolik modülatör” olarak doğmuş olan ilaç, bugün itibariyle bir “geç sodyum akım blokeri” olarak kabul edilmektedir.

Ranolazin hangi grup?

Antianjinal ilaç tedavisi β-blokörler, kalsiyum kanalını bloke edici ajanlar ve nitrovazodilatörlerden oluşur. Araştırması yapılan yeni grup ilaçlar, yağ asidi oksidasyon inhibitörleri (örneğin trimetazidin, ranolazin) ve selektif sinüs düğümü inhibitörleridir (örneğin ivabradin).

Vastarel nedir ve ne için kullanılır?

VASTAREL film kaplı tablet, 60 tabletten oluşan blister ambalajda bulunmaktadır. VASTAREL, yetişkin hastalarda anjina pektoris (koroner hastalığının sebep olduğu göğüs ağrısı) tedavisinde diğer ilaçlarla birlikte kullanılmaktadır.

Lipitor nedir ne işe yarar?

Yüksek kolesterol seviyelerinin kalp hastalığı riskini arttırdığı kabul edilmektedir. LİPİTOR, tek başına az yağlı diyet veya yaşam stil değişiklikleri başarısız olduğunda kandaki kolesterol ve trigliseridler olarak bilinen lipidleri düşürmek için kullanılır.

Trimetazidin hangi ilaç?

Trimetazidin, kardiyoprotektif ve anti-iskemik özellik gösteren bir 3-ketoasil CoA tiolaz inhibitörüdür. Trimetazidinin antiiskemik ve kardiyoprotektif özellikleri hücresel seviyede ortaya çıkmaktadır. Trimetazidin, antioksidan etki göstererek serbest oksijen radikallerinin aşırı üretimini engeller.

Antianginal etki ne demek?

Angina pektoris nöbetlerinin önelenmesi ve geçirilmesi için kullanılan vazoaktif ilaçlara antianginal ilaçlar denir.

Anjina pektoris tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?

Eritritil Tetranitrat Profilaktik amaçlı kullanılır. Uzun etkilidir. Beta blokörler, kalpteki beta reseptörleri bloke ederek kalbin sempatik yolla uyarılmasını azaltır.

Brilinta fazla içilirse ne olur?

Kullanmanız gerekenden daha fazla BRILINTA kullandıysanız: Yüksek kanama riskiniz olabilir. BRILINTA'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz veya acilen en yakın hastaneye gidiniz. Hastaneye giderken ilacı da yanınıza almayı unutmayınız.

Brilinta uzun süre kullanılır mı?

İlaç kaplı stent takılmış olan bir hasta, Klopidogrel benzeri ilaçlara (Plavix, Pingel, Karum, Effient, Brilinta, vs) uzun süre devam etmek zorundadır. Son araştırmalar bu ilaçların en az 1 yıl verilmesini önerir.

LİPİTOR yan etkileri nelerdir?

Yan etkiler ortaya çıkarsa doktorunuza haber vermelisiniz.
  • Alerjik reaksiyon (hırıltılı soluma, nefes darlığı, kaşınma ya da deri döküntüsü)
  • Cinsel istek ya da yetenekte azalma.
  • Uyumakta zorluk çekme.
  • Kabızlık.
  • İshal.
  • Sersemleme ya da baş dönmesi.
  • Aşırı gaz ya da geğirme.
  • Baş ağrısı
Daha fazla öğe...

Trimetazidin ne için kullanılır?

Trimetazidin, antioksidan etki göstererek serbest oksijen radikallerinin aşırı üretimini engeller. Hipoksi veya iskemiye maruz kalan hücrelerdeki enerji metabolizması üzerine direkt etki ile hücre içi asidozu azaltır, hücre içindeki adenozin trifosfat (ATP) ve fosfokreatinin azalmasını engeller.