Karın palpasyonu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karın palpasyonu nasıl yapılır?
  2. Perküsyon nedir fizik muayene?
  3. Palpasyon nedir kısaca?
  4. Perküsyon nedir hemşirelik?
  5. Nabız muayenesinde nelere bakılır?
  6. Solunum sistemi muayenesi nasıl yapılır?
  7. Inspeksiyonla muayene nedir?
  8. Tanılama nedir hemşirelik?

Karın palpasyonu nasıl yapılır?

Batın muayenesinde palpasyon yüzeyel ve derin olarak yapılır. Hastanın ağrıdığını söylediği bir bölge varsa, o bölge en sona bırakılır. İlk başta bütün kadranlar yüzeyel olarak palpe edilir. Yüzeyel palpasyon sırasında parmaklar bastırılmaz, karın hafifçe kontrol edilir.

Perküsyon nedir fizik muayene?

Fizik muayene, vücudun ve vücut fonksiyonlarının, inspeksiyon (gözle), palpasyon (elle hissederek), perküsyon (parmaklarla vurarak) ve oskültasyon ile (stetoskopla dinleyerek) değerlendirilmesidir.

Palpasyon nedir kısaca?

Elle dokunularak yapılan muayene.

Perküsyon nedir hemşirelik?

Direkt Perküsyon; Yetişkinlerde sinüs hassasiyetini değerlendirmek, çocuklarda toraks seslerini saptamak için kullanılır. Künt Perküsyon; İki şekilde yapılır. Yumruğunuzun ulnar yüzeyini kullanarak veya yumrukla vurarak böbrek ve karaciğer hassasiyetinin araştırılmasında kullanılır.

Nabız muayenesinde nelere bakılır?

Nabız sayısına, Nabız dolgunluğuna Nabızın düzenli olup olmadığına bakılır. Nabız muayenesinde, alt ve üst ekstremiteler arasında nabız şiddeti mutlaka karşılaştırılmalıdır.

Solunum sistemi muayenesi nasıl yapılır?

Muayene sırasında hasta ağzından derin soluk alıp verir ve steteskopun diaframlı kısmı ile akciğerler dinlenir. Dinleme odakları perküsyon odakları ile aynıdır. Dinleme sırasında her iki akciğer karşılıklı ve karşılaştırmalı olarak dinlenir. Önce hastanın sırtı daha sonra göğüs ön duvarından dinleme yapılır.

Inspeksiyonla muayene nedir?

İnspeksiyon, gözlem demektir. Tıpta inspeksiyon (gözlem), palpasyon (elle hissederek), perküsyon (parmaklarla vurarak) ve oskültasyon (dinleyerek) basamaklarını içeren fizik muayenenin ilk adımıdır. Hastayla konuşmaya başlandığı anda değerlendirilir.

Tanılama nedir hemşirelik?

Hemşirelik tanısı; ölçülebilen sonuçlara ulaşmayı hedefleyen, hemşirelik girişimlerine temel oluşturan, birey / aile / toplumun gerçek ve olası sağlık problemlerine verdikleri yanıtlarla ilgili gelişmeler konusunda hemşirenin verdiği kararlardır.