Serum faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Serum faydası nedir?
  2. Hangi hastalara serum verilir?
  3. Serum ana maddesi nedir?
  4. %0.9 NACL ne işe yarar?
  5. Dekstroz Eşdeğeri ne demek?

Serum faydası nedir?

Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.

Hangi hastalara serum verilir?

Serum takılması, genellikle beslenme, sindirim yolu rahatsızlıklarında, kabız ya da ishal durumlarında, metabolizma bozukluklarında, elektrolit kaybı olması durumunda, ameliyat/ cerrahi işlem sonrası gerekli durumlarda, enfeksiyon kapılması durumlarında gerçekleştirilebilir.

Serum ana maddesi nedir?

Kan vücut dışına alınıp bir cam kaba konulduktan bir süre sonra pıhtılaşıyor. Dolayısıyla, kanın içinde erimiş halde bulunan ve fibrinojen denilen plazma proteini erimeyen fibrin haline dönüşmüş oluyor.Kan içerisindeki hücreler fibrin içinde kalıyor. Ortaya çıkan berrak sıvı da serum olarak adlandırılıyor.

%0.9 NACL ne işe yarar?

Sodyum Klorür, sodyum kaybında kullanılırken tuz kısıtlamasına gidilmelidir. % 0.

Dekstroz Eşdeğeri ne demek?

Dekstroz eşdeğeri, nişasta şekerleri için ortalama polimerizasyon (DP) derecesinin bir göstergesini verir . Genel bir kural olarak, DE × DP = 120. Toplamda glukoz polimerleri , doğal gelen nişasta için glikoz şurubu , moleküler zincir serbest içeren, bir indirgeyici şeker ile başlar aldehit .