Bahtiyar Vahapzade hangi dönem?

İçindekiler:

  1. Bahtiyar Vahapzade hangi dönem?
  2. Bahtiyar Vahapzade ne zaman öldü?
  3. Sade Adamlar kimin eseri?
  4. Bahtiyar Vahapzade Azerbaycan edebiyatında eser vermiş midir?
  5. Bahtiyar Vahapzade Kimdir kısa?
  6. Şebi Hicran kimin eseri?

Bahtiyar Vahapzade hangi dönem?

Bahtiyar Vahabzade siyasi hayatta da yer almış, Sovyet döneminde X. (1980- 85) ve XI. devre (1985-90) Azerbaycan Parlementosunda milletvekilliği yapmıştır. Azerbaycan'ın bağımsızlığına kavuşmasından sonra da, ömrünün sonuna kadar milletvekili olarak millî parlamentoda bulunmuştur (1991-2009).

Bahtiyar Vahapzade ne zaman öldü?

13 Şubat 2009

Sade Adamlar kimin eseri?

Bahtiyar Vahabzade'nin eserlerinden bazıları şunlar: Şiirler ve manzum hikâyeler: Menim Dostlarım, Bahar, Dostluk Nağmesi, Ebedi Heykel, Çınar, Sade Adamlar, Ceyran, Aylı Geceler. Tiyatro eserleri: Vicdan, İkinci Ses, Yağıştan Sonra, Feryat, Darağacı, Artık Adam.

Bahtiyar Vahapzade Azerbaycan edebiyatında eser vermiş midir?

Vahabzade, Azerbaycan'da 1960'larda başlayan özgürlük hareketlerinin öncülerindendir. İran ve Rusya'nın Azerbaycan'ı parçalamasıyla ilgili yazdığı bir şiir olan 1959 tarihli Gülistan isimli şiirinde, Azerbaycan halkının yaşadığı felaketleri anlatmıştır.

Bahtiyar Vahapzade Kimdir kısa?

Bahtiyar Vahabzade, 16 Ağustos 1925 tarihinde Azerbaycan'ın Şeki kentinde doğdu. 9 yaşında ailesiyle beraber Bakü'ye taşınan Vahabzade, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. 1947 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Bölümü'nden mezun olarak aynı bölümde öğretim üyesi olarak ders vermeye başladı.

Şebi Hicran kimin eseri?

Füzuli'nin vefatının 400 illiyini ġéyd édende [andığında] içerisi Türk ġanı ile coşub-çağlayan, Türk ruhu ile semalara pervazlanan genc şair B. Vahabzade sonralar diller ezberi olan “Şebi-hicran” poémasını [manzum hikâyesini] yazdı.