Üstüne bir bardak su içmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Üstüne bir bardak su içmek ne demek?
  2. Laf taşıyan kişiye ne denir?
  3. Paylanmak Azarlanmak deyiminin anlamı nedir?
  4. Yaban ne anlama gelir?
  5. Suda balık avlamak ne demek?
  6. Kulahini ters giydirmek nedir?
  7. Ağzında bakla ıslanmamak deyimi ne anlama gelir?
  8. Ağızdan ağıza yayılmak ne demek?
  9. Ağızdan ağıza nasıl yazılır?

Üstüne bir bardak su içmek ne demek?

Üstüne bir bardak (soğuk) su içmek deyiminin anlamı:O işten umudunu kesmek, o işin olacağına inanmamak, parasını ya da malını almaktan vazgeçmek.

Laf taşıyan kişiye ne denir?

Laf taşımaya “nemime” de denmektedir. Gammaz, insanları birbirine düşman eder. ... Bir başka deyişle gammazlık; hasetlik nedeniyle insanlar arasında söz getirip götürmektir. Kısaca söz getirip götürenlere halk arasında “Koğucu” da denir.

Paylanmak Azarlanmak deyiminin anlamı nedir?

Azar işitmek deyiminin anlamı ve açıklaması Birisi tarafından azarlanmak, paylanmak. "Biraz sessiz olun, yoksa azar işiteceğiz." "Öğretmenden azar işitmek istemiyorsan, ödevlerini zamanında yap." "Durup dururken babamdan azar işittik yine."

Yaban ne anlama gelir?

Yabana atmak: Önem vermemek, önemsiz görüp dikkate almamak, üzerinde durmamak."Babanın sözlerini sakın yabana atayım deme."

Suda balık avlamak ne demek?

➡Bulanık Suda Balık Avlamak deyiminin anlamı:Karışık durumlardan yararlanarak kendi çıkarını sağlamak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Karmakarışık durumlardan yararlanıp çıkar elde etmek, çıkar sağlamak için ortalığı karıştırmak anlamlarında da kullanılan bir deyim olarak dilimize yerleşmiştir.

Kulahini ters giydirmek nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Çok kurnaz olmak; oyuna getirmek, kendisine iyi davranmayanları bir hile ile yaptıklarına pişman etmek.

Ağzında bakla ıslanmamak deyimi ne anlama gelir?

Ağzında Bakla Islanmamak deyiminin anlamı:Sır saklamayı becerememek, sırrı hemen açığa vurmak anlamında kullanılan bir deyimdir. Gizli kalması gereken bir şeyi hemen herkese anlatma, yetiştirme anlamına da gelmektedir. ... »Bu adamın da ağzında bakla ıslanmıyor ne konuşulsa hemen arkasından duyuyoruz.

Ağızdan ağıza yayılmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir söz herkes arasında söylenilmek. "Ağızdan ağıza yayılarak bugünlere gelmiş, çok güzel manilerimiz var."

Ağızdan ağıza nasıl yazılır?

ağızdan ağıza, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'ğ', 'ı', 'z', 'd', 'a', 'n', ' ', 'a', 'ğ', 'ı', 'z', 'a', şeklindedir.