Marmaris Yalancı Boğaz neresi?

İçindekiler:

  1. Marmaris Yalancı Boğaz neresi?
  2. Marmaris Yalancı Boğaz kaç km?
  3. Fenerci Dede Kimdir?
  4. Cennet Adası nasıl bir yer?
  5. Cennet Adası Nasıl Gidilir?
  6. Fenerci Dede nerede?
  7. Cennet Adası Koyu nerede?
  8. Cennet Adası Plajı nasıl gidilir?
  9. Cennet adası kimin?
  10. Cennet Adası Plajına nasıl gidilir?
  11. Cennet Adası nerede?

Marmaris Yalancı Boğaz neresi?

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan tatil beldesi Yalancı Boğaz, sahip olduğu coğrafi özellikler açısından boğaza benzeyen yapısı sebebi ile bu ismi almıştır. Sahip olduğu eşsiz yemyeşil doğası, tertemiz denizi ve sakinliği ile görülmeye değer bir yerdir.

Marmaris Yalancı Boğaz kaç km?

Marmaris ile Yalancı Boğaz arası yaklaşık 10 km.

Fenerci Dede Kimdir?

Fenerci Dede'nin asıl adı İbrahim bin Ethem'dir. Halk arasında Eren Dede ve ya Fenerci Dede olarak tanınır. İslamiyeti yaymak amacıyla bölgeye geldiği bilinmektedir. Marmaris'te büyük bir değere sahip olan Fenerci Dede hakkında 2 rivayet bulunmaktadır.

Cennet Adası nasıl bir yer?

Cennet Adası, Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Marmaris Cennet Adası, adı ada olarak söylense de aslında bir yarımadadır. ... Ormanlarla kaplı Cennet Adası, Marmaris Koyunun hemen girişinde yer almaktadır. Masmavi deniz sularına, yemyeşil tabiata sahip olan Cennet Adası görülmeye değer yerlerdendir.

Cennet Adası Nasıl Gidilir?

Marmaris Cennet Adası'na Nasıl Gidilir? Cennet Adası, Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Cennet Adasına gitmek için, Marmaris Merkezden yaklaşık 8 km. kadar ilerledikten sonra Yalancı Boğaz'a ulaşılır. Arabayla da, dilerseniz harika bir doğa yürüyüşü yaparak Yalancı Boğaz'a ulaşabilirsiniz.

Fenerci Dede nerede?

Marmaris'te, gemilere yol göstermek için fener ya da ateş yaktığına inanılan Fenerci Dede'nin mezarı, eskisi kadar olmasa da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Cennet Adası Koyu nerede?

Cennet Adası, Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Marmaris Cennet Adası, adı ada olarak söylense de aslında bir yarımadadır. Cennet Adası'nın olduğu yarımadanın adı Nimara yarımadasıdır. Ormanlarla kaplı Cennet Adası, Marmaris Koyunun hemen girişinde yer almaktadır.

Cennet Adası Plajı nasıl gidilir?

En yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Dalaman Havaalanı Marmaris merkeze yaklaşık 88 km civarında bulunuyor. Marmaris üzerinden Cennet Adası ise yaklaşık 30 dakika sürüyor. Dilerseniz tekne turları ile de Cennet Adası'na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cennet adası kimin?

Cennet Adası Hakkında Bilgi Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Cennet adası aslında bir yarımada olma özelliğine sahiptir. 1999 yılında bu bölge arkeolojik sit alanı olarak kabul edilmiştir.

Cennet Adası Plajına nasıl gidilir?

Marmaris otogarı Marmaris'in hemen girişinde yer almaktadır. Buradan taksi ile cennet adasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca tekne turları ile de Cennet Adası'na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cennet Adası nerede?

Marmaris'te bulunan Cennet Adası isminden de anlaşılacağı gibi muhteşem doğa güzelliklerine sahiptir. Burası ada olarak nitelendirilse de Cennet Adası aslında yarımada özelliği taşır. Cennet adası, Nimara yarımadasında bulunmaktadır. Cennet adası nerede ve nasıl gidilir?