Bağırsak çürümesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Bağırsak çürümesi neden olur?
  2. Gırtlak veremi nedir?
  3. Deri veremi bulaşıcı mı?
  4. Lenf bezi tüberkülozu belirtileri nelerdir?
  5. Lenf bezi tüberkülozu nasıl tedavi edilir?

Bağırsak çürümesi neden olur?

Nedenleri. Bağırsak çürümesine yol açan birçok sebep mevcuttur. Bunların arasında boğulmuş fıtıklar (inkarsere veya stangüle herniler), bağırsak arasındaki yapışıklıklar, bağırsağı besleyen damarlarda oluşan pıhtı ve darlıklar (emboli & tromoz) ve çok düşük kan basıncı sebep gösterilebilir.

Gırtlak veremi nedir?

Verem hastalığı bulaşıcı bir enfeksiyona dayalı olduğu için oldukça tehlikeli bir hastalık türüdür. Bireylerde aktif şekilde akciğer ile gırtlak veremi bulunuyorsa bu hastaların tüberküloz mikrobunu taşıdığı da anlaşılır. Verem hastalığı genellikle hasta kişinin hapşırma, öksürme nefes vermesi sonucunda ortama yayılır.

Deri veremi bulaşıcı mı?

Hastaların aksırma, öksürme ve hapşırmaları sırasında etrafa saçtıkları verem mikroplarının sağlam kişiler tarafından solunması ile hastalık bulaşır. Verem mikrobu güneş görmeyen ve iyi havalanmayan yerlerde saatlerce havada kalabilir. Tedavi olmayan bir verem hastası her yıl yaklaşık 10-15 kişiyi enfekte eder.

Lenf bezi tüberkülozu belirtileri nelerdir?

Hastalar 3 haftadan uzun süreli öksürük, kanlı veya kansız balgam, geceleri yükselen ateş, terleme, kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik, boyunda beze, şişlik gibi yakınmalar ile gelebilir.

Lenf bezi tüberkülozu nasıl tedavi edilir?

Tedavisinde ilk iki ay izoniazid, rifampisin, etambutol ve pirazinamid, sonraki dört ay izoniazid ve rifampisin verilir. İlaç tedavisine başladıktan 15-21 gün sonra balgamdaki basil sayısı %99 oranında azalır. Hasta kendini iyi hissettiğinde veya ilaçlar yan etki yaptığında hastalar tedavisini bırakabilmektedir.