Pırlanta renk hangisi iyi?

İçindekiler:

  1. Pırlanta renk hangisi iyi?
  2. En iyi pırlanta hangi sınıf?
  3. Tektaş en iyi renk hangisi?
  4. H renk mi G renk mi?
  5. Elmasın değeri nasıl ölçülür?
  6. Tek Taş yüzük Nasıl Seçilir?

Pırlanta renk hangisi iyi?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.

En iyi pırlanta hangi sınıf?

Pırlantada renk "diamond" kelimesinin baş harfi olan D'den başlayarak Z'ye kadar uzanacak şekilde sınıflandırılmıştır. En iyi pırlanta rengi D rengidir ancak çok fazla bulunmaz. I rengi ve üzeri pırlantalar, makul ve yeterli beyazlıktadırlar. H rengi optimum bir seçim olabilir.

Tektaş en iyi renk hangisi?

Beyaz renk gösteren G ve H renk pırlantalar uygun fiyatlarda sarılmaktadır. Pırlantada En İyisi Hangisidir? Pırlantalar arasında en değerli olan renk D renk pırlantadır. Hiçbir zaman renk göstermeyen, içerisinde az farklı renk barındıran ve gelen ışığı en iyi şekilde yansıtan pırlanta rengidir.

H renk mi G renk mi?

F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir. Tüm dünyada H hatta I renk pırlantalar çoğunlukla ticari taşlar olarak kabul edilir.

Elmasın değeri nasıl ölçülür?

Elmas için ağırlık ölçüsü birimi olarak kullandığımız karat 200 miligrama, yani 0.2 grama eşittir. Elmasın kesimi sonucunda ortaya çıkan değerli taşların değeri, karatın büyüklüğünün değişmesiyle birlikte artar.

Tek Taş yüzük Nasıl Seçilir?

Karat; tektaş yüzükler için fiyatı belirleyen en önemli detayları başında gelir. Karat ne kadar büyükse, tektaşın fiyatı da o kadar artacaktır. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken unsur tektaş yüzük satın alırken berraklığı ve lekeli olup olmaması da dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir.