AF hastaları nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. AF hastaları nasıl beslenmeli?
  2. Atriyal fibrilasyonu ne tetikler?
  3. Atriyal fibrilasyon ne iyi gelir?
  4. Atriyal fibrilasyon kimlerde görülür?
  5. Kalp ritmi bozukluğu nasil gecer?
  6. Atriyal fibrilasyon belirtileri nedir?

AF hastaları nasıl beslenmeli?

Amerikan Kalp Sağlığı Derneği (AHA) AFib'e sahip kişilerin mümkün olduğunca doymuş yağlardan, kolesterol ve tuzdan kısıtlı beslenmesini tavsiye eder. Diyette meyve, sebze, kepekli tahıllar, az yağlı veya yağsız süt ürünleri, yağsız et (ağırlıklı beyaz et) ve kuruyemişlerin yer almasını önerir.

Atriyal fibrilasyonu ne tetikler?

Kalp damar hastalıları, beyni besleyen damarlarla ilişkili hastalıklar, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, akciğer hastalıkları (KOAH ), uykuda solunum durması (uyku apne sendromu), tiroid bezinin fazla çalışması ve fazla miktarda alkol alınması AF ile ilişkili durumlardır.

Atriyal fibrilasyon ne iyi gelir?

Atriyal fibrilasyon tedavisinde kullanılan en etkili yöntem ise ablasyondur. Atriyal fibrilasyon ablasyonu, özellikle ilaç kullanamayan, ilaç kullansa da ritmi kontrol edilemeyen ya da aritmiye daha kalıcı çözüm arayan hastalar için ideal bir tedavi alternatifidir.

Atriyal fibrilasyon kimlerde görülür?

Ritim bozukluğu ile hastaneye yatan hastaların 1/3'ünü AF oluşturmaktadır. Toplum genelindeki sıklığı %0.4 civarında iken, yetişkinlerin %3-4'ünde görülür. AF' li hastaların %70'i, 65-85 yaşlar arasındadır.

Kalp ritmi bozukluğu nasil gecer?

Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ''antiaritmikler'' adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin'dir.

Atriyal fibrilasyon belirtileri nedir?

Atriyal fibrilasyonun belirtileri nelerdir?
  • Düzensiz ve hızlı kalp atımı
  • Çarpıntı
  • Baş dönmesi.
  • Terleme.
  • Göğüs ağrısı veya baskı hissi.
  • Nefes darlığı
  • Egzersiz sırasında daha çabuk yorulma.
  • Bayılma.