Iş göremezlik belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Iş göremezlik belgesi nedir?
  2. Iş göremezlik belgesi nasıl alınır?
  3. Iş göremezlik bildirimi nasıl yapılır?
  4. Iş göremezlik yüzde kaç olmalı?
  5. Heyet raporu en fazla kaç gün olur?

Iş göremezlik belgesi nedir?

İş göremezlik raporu, kişilerin çalışamayacağını gösteren raporlardır. İş göremezlik raporunu alan kişilere, rapor süresi boyunca maaş ödemesi yapılıyor. Elinde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan sağlık sorunları kişilerin iş göremezlik raporu almasına neden oluyor.

Iş göremezlik belgesi nasıl alınır?

İş göremezlik ödeneği almak için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Iş göremezlik bildirimi nasıl yapılır?

http://www.sgk.gov.tr internet adresinden “İŞVEREN” menüsü seçilerek, “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi”, “Kullanıcı Şifre Ekranı”, “Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri”, “Giriş” bölümünde yer alan bilgiler kaydedilerek yapılabilir.

Iş göremezlik yüzde kaç olmalı?

İş kazası sonucunda meslekte kazanma gücü kaybı %100 olduğu takdirde işçiye sürekli tam iş göremezlik maaşı bağlanır. Ancak sigortalı işçinin meslekte kazanma gücü kaybı %10 ve üstünde ancak %100'ün altında ise sürekli kısmi iş göremezlik geliri bağlanmaktadır.

Heyet raporu en fazla kaç gün olur?

Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır. Hastanın durumuna göre heyet raporunun geçerlilik süresi değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda heyet raporu geçici bir süreliğine de verilmiş olabilir.