Gamsızca ne demek?

İçindekiler:

  1. Gamsızca ne demek?
  2. Gamsız kimlere denir?
  3. Gamsız Hayat nedir?
  4. Umursamamak ne anlama gelir?
  5. Ar nin açılımı nedir?
  6. Gamsız Hayat dizisi ne zaman başlıyor?
  7. Bir şeyi sallamamak ne demek?
  8. Gamlı baykuş ne demek TDK?
  9. Oymağı ne demek anlamı?

Gamsızca ne demek?

Gamsızca: Gamsız bir biçimde, umursamazca.

Gamsız kimlere denir?

TDK'de geçen anlamlara göre üzüntüsü, kaygısı, tasası ve sıkıntısı olmayan kişilere gamsız kişi denilmektedir. Aynı zamanda mecaz anlamda, olayları kendine dert etmeyen, olayları geçiştiren, hiç bir şeye aldırış etmeyen, tasasız ve vurdumduymaz kişilere de gamsız denmektedir.

Gamsız Hayat nedir?

Mecazi Olayları kendine dert etmeden geçiştiren, aldırış etmeyen, tasasız: 'Zavallı anneciğin çok şen, güler yüzlü, gamsız bir kadındı.'- M. Yesari. benim hayatım.)

Umursamamak ne anlama gelir?

sıf. (umursa-mak'tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle umursa-maz) Aldırış etmeyen: Maddenin mânâya ve fikre karşı takındığı umursamaz, küçümser tavrı gördüm bu teklifte (Ergun Göze).

Ar nin açılımı nedir?

Uzunca bir süredir hayatımızda bulunan AR tanımı (hayır, “Namus” anlamındakinden bahsetmiyorum, “Augmented Reality”nin kısaltılmışı olan “AR”dan bahsediyorum. -Mert), Türkçe'ye “Artırılmış Gerçeklik” ya da “Zenginleştirilmiş Gerçeklik” olarak çevrilmiştir.

Gamsız Hayat dizisi ne zaman başlıyor?

"Gamsız Hayat", Candan Erçetin'in dördüncü stüdyo albümü Neden'den (2002) bir şarkı. Aylin Atalay ve Erçetin tarafından yazılmış, Erçetin tarafından bestelenmiş ve Alper Erinç tarafından düzenlenmiştir. Myriam Fares tarafından Enta El Hayat olarak Arapça olarak seslendirilmiştir.

Bir şeyi sallamamak ne demek?

Sallamamak geçişli f. (< salla-ma-mak) argo. Hiç önem vermemek, aldırış etmemek, saymamak: Ben misâfir falan sallamam (Refî C. Ulunay).

Gamlı baykuş ne demek TDK?

Çoğu kimseye korku veren,uğursuz olduğu söylenen bir kuş türü. Baykuş kendini şişirip tüylerini kabartıp konduğu yerde oturur gibi ve hareketsiz kalmasıyla hatırlanır.Birşeyler düşünür ama kimselerle paylaşmaz gibidir. ... O halde bu kişilere gamlı baykuş sözü de yanlış gelir.

Oymağı ne demek anlamı?

Oymak, ulusun ayrıldığı bölümlerden her biri. "Oymak" sözcüğü, Türkiye Türkçesi dışındaki Altay, Teleüt, Kazak, Kırgız vb. dillerde aymak şeklindedir. Bu şivelerde kelime şu anlamlara gelir: Halk, kavim, boy, soy, aile, köy, yabancı, yabancı göçebe, memleket vb.