Gastroenteroloji endoskopi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gastroenteroloji endoskopi nasıl yapılır?
  2. Bayıltarak endoskopi nasıl yapılır?
  3. Endoskopi de hasta uyutulur mu?
  4. Kolonoskopi de hasta uyutulur mu?
  5. Ilaçlı endoskopi ne kadar sürer?

Gastroenteroloji endoskopi nasıl yapılır?

Endoskopi mideye yapılacaksa gastroskopi işlemi uygulanır. Bir hortumun ucunda bulunan ışık kaynağı ile ağız yolundan mide içine girilir ve o bölgede bulunan ülser, tümör gibi lezyonların incelemesi yapılır. Doktorun gerek görmesi durumunda biyopsi için bölgeden küçük bir parça örnek alınabilir.

Bayıltarak endoskopi nasıl yapılır?

Birçok hastada endoskopi işlemi bayıltılarak veya uyutularak (genel anestezi altında) yapılabilir. Ortalama 3-5 dakika gibi çok kısa süren bu işlem esnasında hasta anestezi ekibi tarafından damardan verilen çeşitli ilaçlar ( fenatanil, dormicum, propofol, buscopan, metpamid, vb) sayesinde uyutulur.

Endoskopi de hasta uyutulur mu?

İşlem sedoanaljezi ile yani hafif uyutularak veya hasta isterse sadece boğaza sıkılan lokal anestezik bir sprey ile uyutulmadan yapılabilir. Gastroskopi (endoskopi) işleminde hasta işlemden önce en az 8 saat aç olmalıdır.

Kolonoskopi de hasta uyutulur mu?

Kolonoskopi uygulaması sırasında hastalar anestezi ile uyutulduğu veya sakinleştirici verildiği için ağrı ve acı hissetmemektedir. Hastalar daha çok Kolonoskopiden sonra yaşanan gaz sancılarından şikayet etmektedir.

Ilaçlı endoskopi ne kadar sürer?

Bir endoskopi, duruma bağlı olarak genellikle 15 ila 30 dakika sürer.