Onunki nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Onunki nasıl yazılır?
  2. Sağda ki nasıl yazılır?
  3. Ki ne zaman ayrı olur?
  4. Sag olun nasil yazilir TDK?
  5. De bağlacı te olur mu?
  6. De eki ne zaman ayrılır?
  7. 1933 de mi te mi?

Onunki nasıl yazılır?

Üçüncü kişinin karısından veya kocasından söz ederken kullanılan söz. onunki, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, o harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'o', 'n', 'u', 'n', 'k', 'i', şeklindedir.

Sağda ki nasıl yazılır?

Ki ' ler eğer kaldırıldığında cümle bozuluyorsa birleşik yoksa yani bozulmuyorsa ayrı yazılır.

Ki ne zaman ayrı olur?

Sonunda 'ki' olan (ki'nin bitişik yazıldığı) sözcüğe '-ler' eki getirdiğinizde, yani çoğul yaptığınızda cümlenin anlamı bozulmaz. Bunun için 'ki'yi 'kiler' olarak değiştirin ve cümleyi tekrar okuyun. Eğer cümle anlamsız hale gelmiyorsa, 'ki' bitişik yazılır.

Sag olun nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'nda göre ''sağ ol'' ayrı olarak yazılır. Ancak günümüzde birçok kişi bu kelimenin doğru yazımını birleşik olarak bilir. SAĞ OL NE DEMEK? İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında 'çok yaşa, teşekkür ederim' anlamlarında söylenen bir söz.

De bağlacı te olur mu?

Görüldüğü gibi bulunma durum eki cümleden çıkartıldığında cümlenin yapısı bozuluyor. Önemli uyarı: Bağlaç olan “de,da”nın kesinlikle “te,ta” biçimi yoktur.

De eki ne zaman ayrılır?

Ayrı yazılan 'de' ve 'da' cümleden çıkarılırsa cümlenin temel anlamı bozulmaz. Bunun için 'de'yi veya 'da'yı cümleden çıkarıp, cümleyi tekrar okuyun. Cümle anlamsız hale gelmiyorsa, ayrı yazılır. Örnek: Ayşe de kitap okuyor → Ayşe kitap okuyor.

1933 de mi te mi?

1933'de yerine 1933'te olacaktır. Bunları yapabilmek için FISTIKÇI ŞAHAP kelimelerinden yardım alabilirsiniz. Mesela 8'de mi yoksa 8'te mi olduğunu anlamak için 8 sayısının son harfine bakarız. Son harfi eğer bu kelimelerde yok ise d harfi var ise t harfi olur.