Nü hangi dil?

İçindekiler:

  1. Nü hangi dil?
  2. Mücerred nikah ne demek?
  3. Nikahta siga ne demek?
  4. Mektup ile nikah olur mu?
  5. Mehir vermek zorunlu mu?
  6. Telefon ile nikah kıyılır mı?
  7. Internet üzerinden nikah kıyılır mı?
  8. Kim imam nikahı kıyabilir?
  9. Evli bir erkeğin 2 kadına imam nikahı kıyması caiz mi?
  10. Bir erkek kaç kadınla evlenebilir?
  11. Evli bir kadınla dini nikah kıyılır mı?

Nü hangi dil?

Fransızca nu "çıplak" sözcüğünden alıntıdır.

Mücerred nikah ne demek?

Üç talâkla boşanan bir kadının bir başkasıyla nikâhlanıp ondan da boşanmadıkça eski kocasına helâl olmayacağını bildiren âyette yer alan "nikâh" kelimesi (el-Bakara 2/230), İslâm hukukçularının çoğunluğuna göre mücerret nikâh akdini değil fiilî evliliği ifade etmektedir; bu sebeple de helâllik için cinsî münasebet ...

Nikahta siga ne demek?

Sözlükte “kaldırmak, boş ve tenha olmak” anlamına da gelen şigār kelimesi, Câhiliye döneminde iki erkeğin -kızları ve kız kardeşleri gibi- velâyetleri altında bulunan kadınları karşılıklı olarak mehirsiz alıp vermek suretiyle yaptıkları nikâh akdini ifade ediyordu.

Mektup ile nikah olur mu?

Binaenaleyh mehir almak gibi fiilen kabul ile, birbirine vermekle ve orada hazır kimseye yazı ile nikâh mün'akit olmaz. Mektupta yazılı olanı şahitlere bildirmek ve o yazı emir lâfzıyla olmamak şartıyla gaibe yazı ile nikâh câizdir. Bu takdirde o kimse iki tarafın velisi olur.

Mehir vermek zorunlu mu?

Erkeğin kadına vermesi zorunlu olan mehir, kadının serbest isteme hakkı olan bir durumdur. Yüce Allah (c.c), Nisa Sûresi 4. âyette şöyle buyurmaktadır: “Kadınlara mehirlerini gönül rızası ile cömertçe verin; eğer gönül hoşluğu ile o mehrin bir kısmını size bağışlarlarsa onu da afiyetle yeyin.”

Telefon ile nikah kıyılır mı?

Telefonla vekâlet verilerek veya çiftler ayrı ülkelerde olduğunda 3G teknolojisi ile imam nikâhı kıyılabilir mi? H.K: Telefonla vekâlet, caizdir. M.K.: Vekâlet yolu ile de 3G sistemiylede kıyılabilir. N.H.: 3G ile aldatılmaya müsait bir ortam oluşabilir.

Internet üzerinden nikah kıyılır mı?

Hayır. Çiftler, online nikah başvurusu yapamaz.

Kim imam nikahı kıyabilir?

İmam nikahının gerçekleşmesi için reşit ve aklı melekeleri yerinde olan şahitlerin olması şartı da bulunmaktadır. Peki imam nikahı nasıl kıyabilir? ... İmam nikahın ilk şartı ise, evlenecek olan kişilerin ikisinin de Müslüman olmasıdır. Müslüman bir kadının gayrimüslim bir adamla dini olarak evlenmesi mümkün değildir.

Evli bir erkeğin 2 kadına imam nikahı kıyması caiz mi?

Alınan karara göre imam nikahı kıymak için artık resmi nikaha gerek yok. ... İslam inancına göre imam nikahı, din görevlisinin 2 erkek yahut 1 erkek 2 kadın şahitliğinde birtakım dualar ve ayetler okunarak, eşlerin birbirlerini kabul etmeleri ile gerçekleşir.

Bir erkek kaç kadınla evlenebilir?

İslamiyet gelmeden önce Arap Yarımadasında erkekler, sayı tahdidi olmaksızın, istedikleri kadar kadınla evlenebilirlerdi. İşte Kur'an-ı Kerim bu cahiliye âdetine bir sınırlama getirdi; azami olarak dörde kadar evlenebileceğini açıkladı. buyurdu. Buna göre, birden fazla evliliği Kur'an tesis etmedi.

Evli bir kadınla dini nikah kıyılır mı?

Sözlükte "kendisinden faydalanılan şey" anlamına gelen mut'a, bir fıkıh terimi olarak, boşanma veya evliliğin feshinden sonra kocanın kadına verdiği elbise ve benzeri hediyeye verilen isim. ... Mut'a nikahıyla evlenen kadın, nikahın süresi ne kadar olursa olsun mirastan hak iddia edemiyor.