Takotsubo kardiyomiyopati nedir?

İçindekiler:

  1. Takotsubo kardiyomiyopati nedir?
  2. Kalp kırıklığı sendromu nasıl geçer?
  3. Kırık kalp sendromu ne kadar sürer?
  4. Kalbim sıkışıyor ne yapmam lazım?
  5. Kalbim ağrıyor ve sıkışıyor neden?

Takotsubo kardiyomiyopati nedir?

Son yıllarda adı sıklıkla duyulan kırık kalp sendromu, vücut tarafından yoğun strese karşı verilen bir yanıttır. Kalp krizine benzer bulgularla kendini belli eden bu hastalığı, 1990 yılında Hiraru Sato keşfederek Takotsubo Kardiyomiyopatisi olarak adlandırmıştır.

Kalp kırıklığı sendromu nasıl geçer?

Kırık kalp sendromu için standart bir tedavi yoktur. Tedavi, teşhis netleşene kadar kalp krizi tedavisine benzer. Çoğu insan iyileşene kadar hastanede kalır.

Kırık kalp sendromu ne kadar sürer?

Kırık kalp sendromu kısa süreli ciddi kalp yetmezliğine neden olur, ancak tedavi edilebilir. Çoğu hasta birkaç haftada tamamen iyileşir.

Kalbim sıkışıyor ne yapmam lazım?

Düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak bir yaşam sürdürmek kalp sıkışması riskini minimuma indirir. Yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanması ağır ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması da kalp sıkışıklığı yaşanmasını engelleyebilir.

Kalbim ağrıyor ve sıkışıyor neden?

Kalp sıkışmasının temel nedeni kalp kaslarının yeterli seviyede oksijen alamamasıdır. Endişe ve panik sıkışmayı artıracağı için sakin kalınmalı ve dinlenilmelidir. Kalp sıkışması bir hastalığın belirtisi olabildiği gibi stres kaynaklı da olabilir.