En pahalı tavuk hangisi?

İçindekiler:

  1. En pahalı tavuk hangisi?
  2. Hangi tavuk çok yumurta yapar?
  3. Dünyanın en pahalı tavuğu kaç para?
  4. Zibrit tavuk senede kaç yumurta yapar?

En pahalı tavuk hangisi?

Bu Tavuklar Tamamen Siyah! Hatta kanları bile inanılmaz koyu renkte... Endonezya'nın Java adasında yetişen bu tavukların cinsi, Ayam Cemani. Ayam Cemani Endonezya dilinde "Kara Tavuk" demek. Tanesi 2500 Dolar olan bu tavuklar, dünyanın en pahalı tavuğu.

Hangi tavuk çok yumurta yapar?

1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. Bu hayvanın yumurta verimi oldukça yüksektir. Ortalama yıllık 300 adet yumurta verebilen bu tavuğun, zaman zaman verdiği yumurta sayısı 340 kadar çıktığı görülmüştür. Günümüzde yumurta verimi en yüksek olarak bilinir.

Dünyanın en pahalı tavuğu kaç para?

Cileungsi Ayam Cemani Tavuk Çifliği sahibi ve Endonezya Cemani Yetiştiricileri Birliği (Pertemani) Başkanı Tarmudi, yaptığı açıklamada, iç organları hatta kemikleri bile siyah olan ayam cemani tavuklarının Endonezya'da 4 dolar arasında, yurt dışından ise 5 bin dolara bile alıcı bulduğunu belirtti.

Zibrit tavuk senede kaç yumurta yapar?

Kırmızı gül ibiğe sahipler ve ibik düz, yatay bir sivri uçla biter. Tavuklar benzer fakat daha küçük ibiklere sahiptir. Zibrit horozları yaklaşık 620 gram ve tavukları yaklaşık 570 gram ağırlığındadır. Yılda 60-80 adet krem-beyaz tonlarda yumurta yaparlar.