KPSS P39 puan türü nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS P39 puan türü nedir?
  2. KPSS P14 nedir?
  3. KPSS P24 nedir?
  4. Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?
  5. KPSS P48 puan türü hangi dersler?
  6. Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?
  7. KPSS P47 hangi dersler?
  8. Gelir Uzman Yardımcılığı p kaç?

KPSS P39 puan türü nedir?

ÖSYM 2017 yılında KPSS A Grubu puan türlerinde değişikliğe gitti. P39 puan türü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testi ağırlıklı bir puan türüdür. ... Bu noktada adaylar maliye, muhasebe, iktisat, hukuk dışında 5. alan olarak ÇEKO'ya ağırlık vermenizi tavsiye ediyoruz.

KPSS P14 nedir?

P14 Puan Türü iktisat ağırlıklı bir puan türüdür. `'lık etkisiyle iktisattan yapılacak 30 üstü bir net bu puan türüyle alım yapan kurumlara girebilmek için çok önemlidir. ÖSYM, puan sisteminde değişikliğe gittiği için kurumların hangi puanla alım yapılacağı belirsizdir.

KPSS P24 nedir?

P24 puan türü de işletme ve genel kültür-genel yetenek ağırlıklı bir puandır. 40 soruluk işletme testinden yapılacak 30+ net 90 üstü puan almanızı sağlayacaktır. Bu da KPSS P24 puan türüyle alım yapan kurumların sınav ve mülakatlarına girebilmeniz anlamına gelmekte.

Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uzman yardımcısı alırken, hukuk bölümü mezunu adaylar için P4, iktisat bölümü mezunu adaylar için P14 ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunu adaylar için P34 puan türünü esas almıştır.

KPSS P48 puan türü hangi dersler?

KPSS P48 Puan Türü içerisinde, adayların KPSS Lisans oturumunda çözeceği; Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleri ile KPSS A Grubu sınavında çözecekleri Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe dersleri bulunmaktadır.

Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?

Bu bölümün mezunu olarak başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipsiniz.

KPSS P47 hangi dersler?

ÖSYM 2017 yılında KPSS A Grubu puan türlerinde değişikliğe gitti. Daha önce 121 puan türü bulunurken yeni sistemde bu sayı 48'e düşürüldü. P47 puan türü muhasebe, iktisat, maliye ve hukuk ağırlıklı bir puan türüdür.

Gelir Uzman Yardımcılığı p kaç?

Adaylar Gelir Uzman Yardımcılığı GUY 2020 Alımına başvuru yaparlarken 2020 yılında veya 2019 yılında gerçekleştirilmiş olan KPSS A Grubu oturumlarından almış oldukları KPSS P48 puan türünü kullandılar. Adayların alıma başvuru haklarının doğması için bu puan türlerinin olması gereken en düşük seviye ise 70 idi.