Basket potaya nasıl atılır?

İçindekiler:

  1. Basket potaya nasıl atılır?
  2. Basketbol topu nasıl atılır?
  3. Basketbolda şut atarken nelere dikkat etmeliyiz?
  4. Basketbol top Sürme nasıl yapılır?
  5. Durarak şut nedir?
  6. 3 lük Atış nedir?
  7. Basketbol oyunu Nasıl Oynanır?

Basket potaya nasıl atılır?

Yakın mesafelerde çok, uzak mesafelerde ise az sıçrayarak şut atılır. Şut atılırken dirsekler pota yönünü gösterir, şut kolu yukarı – öne doğru uzatılır. El bileğinin bükülmesi ile birlikte top pota yönüne doğru harekete geçer. Şutu atan oyuncu en son topun işaret parmağından çıktığını hissetmelidir.

Basketbol topu nasıl atılır?

Bir oyuncu tarafından topun çift elle alınarak kontrol altında tutulmasına top tutma denir. Top tutma; durma, yürüme ve koşma pozisyonlarında yerde duran, potadan seken, yerden zıplayan ve pas olarak atılan toplara, vücudun aşağısında, yukarısında ve önünde el ile müdahale edilerek yapılır.

Basketbolda şut atarken nelere dikkat etmeliyiz?

Kolun atış sonrası pozisyonu; çapraz olmalı ve dirsek kırık değil düz olmalı. Atış bileğinin hareketi ise; eliniz atış yaparken sağa sola kaymamalı ve potayı göstermelidir. Atış sonrası bileğin rahat, yumuşak olması gerekir. Atışı yaparken topun en son işaret ve orta parmağınızdan çıktığından emin olun.

Basketbol top Sürme nasıl yapılır?

Basketbolda amaç topu el ile sürerek pota adı verilen rakip takımın çemberine topu geçirmektir. Böylece sayı kazanılır. Basketbol, açık sahada oynandığı gibi kapalı sahada da oynanabilir.

Durarak şut nedir?

a) Durarak Şut : Yalnız serbest atışlarda kullanılır. Uygulanış mesafesi 4-9 m. arasındadır. Eğer hücum oyuncusunun yolu kapatılmış ve turnike atışı önlenmiş ise sıçrayarak şut seçilmelidir.

3 lük Atış nedir?

basketbolde üç sayı çizgisinin üstüne basmadan daha gerisinden yapılan ve üç sayı değerindeki atış. avni küpeli'nin 2 sayı geriden gelen takım hücum ederken bir beraberlik hatta öne geçme şansı tabirini kullanmasına vesile olan şut çeşidi.

Basketbol oyunu Nasıl Oynanır?

Sadece el ile oynanmaktadır. Basketbol topunun ayak ile temas etmemesi gerekir. Oluşturulmuş takımlar belli kurallar çerçevesinde topu hareket ettirerek ve arkadaşına pas atarak potaya gitmeye çalışır. Üçlük veya ikilik şeklinde atılan atışlar ile sayı kazanmak amaçlanmıştır.