Ceviz iç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Ceviz iç kurdu için hangi ilaç kullanılır?
  2. Ceviz Ağacına mantar ilacı ne zaman atılır?
  3. Elma Çiçekteyken hangi ilaç atılır?
  4. Vişne iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  5. Cevize zehir ne zaman verilir?
  6. Cevizde ilk ilaçlama ne zaman yapılır?
  7. Cevizlere iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  8. Kuru ceviz nasıl muhafaza edilir?
  9. Dondurucuda ceviz içi saklanır mı?

Ceviz iç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Ceviz iç kurdu (cydla pomonella) Mücadele için Azimphas methyl 230g/L,EC 200 ml /100 lt suya,Canbaryl (P WP) 2 lt.suya veya Phosulone ( ml/100 lt suya karıştırılarak uygulanır. Kimyasal mücadelenin haziran ayı içerisinde ceviz meyveleri can eriği büyüklüğüne gelince yapılması gerekir.

Ceviz Ağacına mantar ilacı ne zaman atılır?

Bu nede ile bahçe bakımları önemlidir. İlkbahar'da ilaçlama Mart ayında bordo bulamacı, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında m-45 mantar ilacı içine iç kurdu ilacı katılmalıdır.

Elma Çiçekteyken hangi ilaç atılır?

% 2'lik Bordo Bulamacı veya hazır bakırlı preparatlardan birisi ile % 0,8 dozunda kullanılmalıdır. Budamadan sonra % 1,5'lik Bordo Bulamacı uygulanmalıdır.

Vişne iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Cevize zehir ne zaman verilir?

Bakteriyel yanıklık için ilk ilaçlama dönemi, ilk tomurcukların %30-40 şekildeki gibi olduğu zamandır. 7-10 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır. Mevsime ve hava koşullarına göre ilave ilaçlama yapılabilir.

Cevizde ilk ilaçlama ne zaman yapılır?

Kimyasal Mücadele: İlk ilaçlamalara yaprak tomurcuklarının patlama döneminde başlanır ve kullanılan ilacın etki süresi göz önünde bulundurularak hastalık koşulları ortadan kalkıncaya kadar devam edilir.

Cevizlere iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Bu kelebek çıkışını takip ederek ilk iç kurdu ilaçlama zamanı belirlenir. Ceviz iç kurduna karşı Elma iç kurdu için kullanılan ilaçlar da uygundur. İkinci iç kurdu ilaçlaması 40 gün sonra tekrar edilecek. Eğer bahçeniz 600 rakımın altında sıcak bir bölgedeyse 2.ilaçlamadan 35 gün sonra 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Kuru ceviz nasıl muhafaza edilir?

Serin, kuru bir yerde muhafaza edildiği zaman kabuklu ceviz birkaç ay boyunca taze kalır. Yine de buzdolabında, buzlukta saklamak daha mantıklıdır. Cevizin kabuğu kırdıysanız, ceviz içini hava geçirmez saklama kabına koyup, buzdolabında 6 ay, derin dondurucuda ise en fazla 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.

Dondurucuda ceviz içi saklanır mı?

Cevizlerin kabuklarını ayıkladıktan sonra iç ceviz olarak bir kaba koyup ağızını sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve derin dondurucuya kaldırıyoruz. Derin dondurucuda 1 yıla kadar cevizleri saklayabilirsiniz.