Gözlük buruna nasıl oturmalı?

İçindekiler:

  1. Gözlük buruna nasıl oturmalı?
  2. Gözlük sapı nasıl durmalı?
  3. Gözlük buruna tam oturmalı mı?
  4. Gözlük sap uzunluğu nasıl ölçülür?
  5. Hangi renk gözlük yakışır?
  6. Güneş gözlüğü buruna oturmalı mı?
  7. Gözlük masaya nasıl konulur?

Gözlük buruna nasıl oturmalı?

Bu nedenle seçim anında, çerçevenin burun köprüsünün iç yüzeylerinin tam olarak buruna oturması gerekir. Böyle boylu boyuna buruna temas eden bir gözlüğün ağırlığı geniş bir alana dağılacağından burundan kolay kaymaz ve burunun üst kemer veya yanlarında kızarıklığa neden olmaz.

Gözlük sapı nasıl durmalı?

bir zemine konur. Şayet saplardan biri zemine temas esmiyorsa, gözlük yüzde eğri duracaktır. Bu pozisyondayken gözlük halkalarına yukarıdan bakıldığında, halkalardan biri içe dogru bir konumda ise, gözlük köprü kısmından eğilmiş demektir. Bu gözlük yüzde, bir halkası yüze yakın, diğer halkası gözden uzak duracaktır.

Gözlük buruna tam oturmalı mı?

Öznur Arslan, 'Gözlüğün ağırlığının geniş bir alana yayılması ve kişiyi rahatsız etmemesi için çerçevenin buruna tam oturması gerekir' dedi. ...

Gözlük sap uzunluğu nasıl ölçülür?

Genellikle, çoğu gözlük çerçevenin köprü mesafesi 14 mm ile 24 mm arasında değişir. Üçüncü rakam - gözlük sap uzunluğu - çerçeve menteşesinden gözlük sapın arka ucuna kadar ölçülen çerçeve "saplarının" uzunluğudur. Bu durumda, şakak uzunluğu 140 mm'dir. Gözlük sap uzunlukları genellikle 120 mm ila 150 mm arasındadır.

Hangi renk gözlük yakışır?

Seçeceğiniz çerçevenin rengi, sizin renklerinizle uyumlu olmalıdır. Koyu renk gözlük çerçevesini tercih etmelidir; koyu bağa rengi, mavi, yaprak yeşili, siyah. Açık kaplumbağa kabuğu rengi, gri mavi, altın veya gümüş rengi madeni çerçeve kullanabilirler. Siyah çerçeve esmerlere daha sert bir görünüş kazandırır.

Güneş gözlüğü buruna oturmalı mı?

Güneş gözlüğü alırken burun yapısına göre doğru çerçeve seçiminin önemine değinen Öğr. ... Öznur Arslan, 'Gözlüğün ağırlığının geniş bir alana yayılması ve kişiyi rahatsız etmemesi için çerçevenin buruna tam oturması gerekir' dedi.

Gözlük masaya nasıl konulur?

Gözlük sapları açılarak önce düz, sonra ters bir şekilde düzgün masa üstü gibi bir zemine koyulduğunda , sap uçları veya büküm yerleri masaya değmelidir. Saplar gövdeyle 90 derecelik bir açı yapmalı ve saplar düz bir biçimde kıvrım yerine uzanmalıdır.