Karbonatla halı temizliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karbonatla halı temizliği nasıl yapılır?
  2. Yıkanmayan halı nasıl temizlenir?
  3. Halı hangi bezle silinir?
  4. Beyaz halı nasıl silinir?
  5. Yıkandıktan sonra kokan halı nasıl temizlenir?
  6. Koltuklar hangi bezle silinmeli?
  7. Beyaz halı yıkarken Sararmaması için ne yapmalı?
  8. Yıkanan halı kokusu nasıl giderilir?
  9. Halıda ki kokuyu ne giderir?
  10. Kanepe hangi bezle silinir?

Karbonatla halı temizliği nasıl yapılır?

Ev temizliğinin baş aktörlerinden biri de karbonat. Halının üzerine serpin. Bu şekilde yarım saat boyunca bekletin ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürün. Sonra duru su ile yavaşça silinerek temizleyebilirsiniz.

Yıkanmayan halı nasıl temizlenir?

Şampuanı suyla karıştırıp sünger paspas yardımıyla, halı fazla ıslanmayacak ve çok sert davranıp halınızı yıpratmayacak şekilde silmeye başlayın. Daha sonra halınızı sadece duru suya batırdığınız bir sünger veya sünger paspas yardımıyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Halı hangi bezle silinir?

Halı Silmek İçin Nasıl Bez Kullanılır? Halınızı silerken mümkün olduğunca kuru kalmasını sağlamanız gerekir. Bu nedenle temizleme işleminde, özellikle ıslaklığı fazla tutmayan mikrofiber bezler tercih edilebilir. Fırça ise halıyı yıpratmamak adına oldukça yumuşak olanlardan seçilmelidir.

Beyaz halı nasıl silinir?

Basit bir sirke solüsyonu ile daha önce arap sabunu ile sildiğiniz beyaz halınızı durulayabilirsiniz. 1 Litre suya, 1 su bardağı sirke ölçüsü ile, halınıza yetecek kadar bir karışım hazırlayın ve uygulayın. Kesinlikle çamaşır suyu, ağartıcı, aseton, kolonya, limon gibi asit içeren sert kimyasallar kullanmayın.

Yıkandıktan sonra kokan halı nasıl temizlenir?

Kötü kokuya sahip halılarınızın üzerine bir miktar karbonat attıktan sonra en az yarım saatlik bir bekleme sürecinin ardından elektrik süpürgesi ile süpürünüz. Karbonat ile uygulanan bu basit yöntemin etkili olduğunu göreceksiniz.

Koltuklar hangi bezle silinmeli?

Beyaz kalıp sabun da deri koltuk temizleme işleminde size yardımcı olur. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğu sildikten sonra ıslak bez yardımıyla durulayıp kuru bir bezle kurulayın. Su ve beyaz sirkeyi karıştırıp temiz bir bezle deri koltuğunuzdaki lekeyi silin.

Beyaz halı yıkarken Sararmaması için ne yapmalı?

Yaklaşık 1 çorba kaşığı hidrojen peroksiti, yaklaşık bir bardak su ile karıştırın. Karışıma temiz bir bez daldırın ve sararmış bölgeye uygulayın. Temiz, ıslak bir bezle kurutarak durulayın.

Yıkanan halı kokusu nasıl giderilir?

İki su bardağı su, bir fincan beyaz sirke ve iki su bardağı karbonattan oluşan karışımı hazırlayıp koku yapan bölgeye sürünüz. Ancak fazla miktarda sürmemekte fayda var, halıyı tekrar aşırı derecede ıslatıp kokuşmasına sebep olmamalıyız.

Halıda ki kokuyu ne giderir?

İnce bir tabaka halinde serptiğiniz karbonat halıda hapsolan kötü kokuları çekecektir. İsterseniz bir ölçek karbonata bir ölçek boraks katıp karıştırdıktan sonra birkaç damla sevdiğiniz bir esansiyel yağ katarak karıştırıp, halıya serpip bekletebilirsiniz. Böylelikle güzel bir koku da elde etmiş olursunuz.

Kanepe hangi bezle silinir?

Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir. Çünkü bazı koltuklar bezin rengini alabilir. Bu nedenle koltuk silerken özellikle açık renkli koltuklarda mutlaka beyaz bir bez kullanmaya özen göstermelisiniz.