Lazer göz ameliyatı ne kadar tutar?

İçindekiler:

  1. Lazer göz ameliyatı ne kadar tutar?
  2. Femtosaniye lazer nedir?
  3. Ilasik göz ameliyatı nedir?
  4. Femtosecond laser nedir?
  5. Ekzimer lazer nedir?

Lazer göz ameliyatı ne kadar tutar?

Göz çizdirme ameliyatı fiyatı günümüzde 300 tl arasında değişmektedir. Lazer göz ameliyatları çoğunlukla SGK tarafından karşılanmaz ancak hastalarımıza indirim sağlanmaktadır.

Femtosaniye lazer nedir?

Femtosaniye, bilgisayar kontrolünde lazerle ameliyatın başarısını etkileyen en önemli aşaması olan korneada ince bir kesi ile kapakçık açılmasıyla (flap) istenilen düzeyde ve lazer ışınlarıyla bıçaksız olarak oluşturulmasını sağlar. Kesinin bıçak yerine lazer ışığı ile oluşturulması, riski aza indirmektedir.

Ilasik göz ameliyatı nedir?

Lasik ameliyatı, göz bozuklukları sebebiyle gözlük veya kontakt lens kullanan hastaların gözlüksüz net görmelerini sağlamak amacı ile uygulanan tedavi şekline refraktif cerrahi denir. LASİK, lazer ışınları kullanılarak göz bozukluğunu düzeltme ameliyatıdır.

Femtosecond laser nedir?

Femtosecond ( saniye) Lazer; atım süresi femtosaniye seviyesinde olan lazerdir.Çok kısa süren atım sayesinde ,lazerin uygulandığı noktada oluşan ısı komşu hücrelere geçmeyerek odaklandığı noktada etkili olur, bu nedenle femtosaniye lazer ile elde edilen kesi son derece pürüzsüzdür.

Ekzimer lazer nedir?

Excimer Laser, argon-florid gaz karışımının elektrikle uyarılması sonucu elde edilen ve 193 nm dalga boyuna sahip UV lazerdir. Tüm dünyada 30 yıla yakın bir zamandır Miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırma kusurlarının tedavisinde kullanılmaktadır.