E faturaya nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. E faturaya nereden bakılır?
  2. E-fatura Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Alınır?
  3. E-arşiv fatura e fatura sistemine düşer mi?
  4. E fatura kaç günde gönderilir?
  5. E-Fatura başvurusu e imza ile olur mu?

E faturaya nereden bakılır?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-fatura Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

E-arşiv fatura e fatura sistemine düşer mi?

e-Fatura kullanıcılarına yalnızca e-fatura kesilebilir. Bu çerçevede e-arşiv mükellefi firmanın fatura keseceği kurum da e fatura kullanıcısı ise, e-arşiv değil e-fatura kesilmelidir.

E fatura kaç günde gönderilir?

e-Fatura'da 7 günlük süre nasıl hesaplanır? Faturanın nasıl düzenleneceği ile ilgili konular, VUK 231'inci maddesinde "Fatura nizamı" başlığı altında açıklanmıştır. Buna göre e-Fatura malın teslimi ya da hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 gün içinde düzenlenmelidir.

E-Fatura başvurusu e imza ile olur mu?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-fatura başvurusunu henüz yapamamış şirketlerin başvurularını e-imza ve mobil imzayla hızlı ve kolay bir biçimde yapabileceklerine dikkat çekti.