Böbrek taşı ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Böbrek taşı ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Böbrek taşı ameliyatı ne kadardır?
  3. ESWL ne kadar sürer?
  4. Böbrek taşı kanaldan kaç günde düşer?

Böbrek taşı ameliyatı nasıl yapılır?

Operasyon masasında ameliyat süresince yüzüstü yatacaksınız. İşlem 1 cm çapındaki tüpün ciltten böbreğe yerleştirilmesine rehber olacak şekilde görüntüleme sistemi altında yapılmaktadır. Tüp yerleştirildikten sonra içerisinden nefroskop (teleskop) ile taşlar görüntülenir, parçalanır ve çıkarılır.

Böbrek taşı ameliyatı ne kadardır?

Operasyon tipik olarak genel anestezi kullanılarak yapılır ancak bazı durumlarda lokal anestezi başarılı bir şekilde uygulanabilir. Ameliyat öncesi antibiyotik genellikle olası enfeksiyonu önlemek için verilir. İşlem küçük çaplı taşlar için 20 dakika kadar kısa; daha büyük taşlar için bir saat veya daha uzun sürebilir.

ESWL ne kadar sürer?

Eğer ağrısı olursa da ağrı kesici ile kontrol edilebilmektedir. Hastanın anestezi alması gerekmemektedir. Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer ve işlem sonrasında hasta hemen normal hayatına dönebilir. Bir ESWL cihazı görüntüleme/odaklama ve ses dalgası oluşturma ünitelerinden oluşmaktadır.

Böbrek taşı kanaldan kaç günde düşer?

Taşın boyutu (özellikle enine boyutu) 6 mm ve altında ise ilaç tedavisi yardımı ile 15 gün içinde kendiliğinden düşmesinin ihtimali %65-70 civarındadır.