Göz mili nedir?

İçindekiler:

  1. Göz mili nedir?
  2. Mil çekmek ne demek TDK?
  3. Mil çektiği ne demek?
  4. Çıyrık ne demek turkce sozluk anlami?
  5. Cıyrık ne demek TDK?
  6. Imalinde ne demek?
  7. Imalı bakış ne demek?
  8. Palanga ne demek tiyatro?
  9. Hareketli makara nedir?
  10. Imalı anlamı nedir?
  11. Palanga kime ait?
  12. Hareketli makara nedir ve özellikleri?

Göz mili nedir?

Milia ya da millium yanlış beslenme ya da genetik özelliklere bağlı olarak oluşur. Göz altındaki damarlarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkar. Estetik açıdan hoş olmayan bu görüntü vücuttaki farklı hastalıklarında habercisi olabilir.

Mil çekmek ne demek TDK?

Mil çekmek ne demek TDK? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Gözleri kızgın demirle kör etmek.

Mil çektiği ne demek?

kızgın bir demirin göze temas ettirilmeden göze yaklaştırılıp uzunca bir müddet (göz eriyene ve göz kapakları pişip birbirine yapışıncaya kadar) bekletilmesi ile gerçekleştirilen; ekseriyetle ortaçağ'da kullanılan cezalandırma işlemi. ...

Çıyrık ne demek turkce sozluk anlami?

Çıyrık ne demek tdk? çıyrık. Çıkrık. Çocukları yürümeye alıştırmak için kullanılan üç tekerlekli araba.

Cıyrık ne demek TDK?

çıyrık. Çıkrık. Çocukları yürümeye alıştırmak için kullanılan üç tekerlekli araba.

Imalinde ne demek?

Bir tarafa doğru eğme, çevirme, meylettirme; eğilme, çevrilme: Fakat o da istîmal ettiği vesâitin biriyle beyi imâleye muktedir olamadı (Nâmık Kemal). O nevnihâlin tarafımıza imâlesi mümkün olmadı (Muallim Nâci).

Imalı bakış ne demek?

Anlatmak istenen şeyi üstü kapalı bir şekilde anlatan, içinde bir îmâ bulunan (söz, işaret vb.): Birinin sözleri îmâlıydı / Birinin gözleri hummâlıydı (Yahyâ Kemal). Bâzı bakışları var, bin sözlü, bin îmâlı (Orhan S. Orhon). ... bir îmâlı söz, bir işâret ya da mânâlı bir sualle derhal belli ederdi (Sâmiha Ayverdi).

Palanga ne demek tiyatro?

Orta oyunu, han ya da kahvehane gibi kapalı yerlerde de oynanmakla birlikte, genel olarak açık yerlerde ortada oynanan bir oyundur. Oyunun oynandığı yuvarlak ya da oval alana palanga denir. Oyunun dekoru; yeni dünya denilen bezsiz bir paravandan ve dükkân denilen iki katlı bir kafesten oluşur.

Hareketli makara nedir?

Sabit makaralar ne kuvvetten ne de yoldan kazanç sağlamazlar. Yükle birlikte hareket eden makaralara hareketli makara denir. Bu tür makaralarda yük, çekilen yönde (aşağı veya yukarı doğru) makarayla birlikte hareket eder. Yani hareketli makara ve yük uygulanan kuvvet ile aynı yönde ve birlikte hareket eder.

Imalı anlamı nedir?

imalı için 1 adet anlam bulundu. Üstü kapalı, örtülü (söz veya davranış).

Palanga kime ait?

Palanga, bir çeşit Osmanlı'dan gelen tımar geleneğinin 19. Yüzyılda bu yörede yeniden adlandırılması diyebiliriz. Çok büyük çiftlikler kompleksi demek. Elazığ'dan Gümüşhane'ye kadar yine Elazığ sınırından Otlukbeli'ye kadar bütün bu alan bizim aileye veriliyor.

Hareketli makara nedir ve özellikleri?

Hareketli Makaralar: Çevresindeki ip çekilince aşağı yukarı sağa ve sola hareket edebilen makaralara denir.