Katarakt nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Katarakt nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Katarakt olan göz nasıl görür?
  3. Göz katarakt nasıl geçer?
  4. Gözdeki katarakt ameliyatsız geçer mi?

Katarakt nedir nasıl tedavi edilir?

Kataraktın ilaçla tedavisi ve ilerlemesini engellemek için yapılabilecek bir tedavi yoktur. Katarakt cerrahisi göze 2-3 mm'lik mikro kesiler aracılığıyla girilerek, saydamlığını yitirmiş olan lensin, yapay lens ile değiştirilerek hastanın görüş kalitesini maksimum seviyeye ulaştıran dikişsiz cerrahi yöntemdir.

Katarakt olan göz nasıl görür?

Katarakt, ortalama 55-60 yaşlarda göz merceğinde hafif bir matlaşma ve sertleşme başlar. Belirtileri arasında renklerin canlılığında ve görme kalitesinde azalma, araba farlarından rahatsız olma, alacakaranlıkta ve sisli havalarda detayları görememe bulunur. Katarakt hastaları renkleri daha çok pastel tonlarda görür.

Göz katarakt nasıl geçer?

Oluşmuş kataraktın ilaç veya gözlükle tedavisi mümkün değildir. Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Katarakt ilerledikçe görmeyi belirgin olarak azaltarak hastanın yaşantısını rahatsız etmeye başlar.

Gözdeki katarakt ameliyatsız geçer mi?

Bu soru göz doktorlarına en sık sorulan sorulardan birisidir. Günümüzde kataraktın ameliyatsız tedavisi yoktur. Katarakt rahatsızlığı kişide görme bozukluğuna yol açıyorsa katarakt ameliyatı gerekir. Ancak her katarakt tanısı hemen ameliyatı gerektirmeyebilir.