Talus Kırığı Nedir?

İçindekiler:

  1. Talus Kırığı Nedir?
  2. Talus Kırığı Nasıl Olur?
  3. Talus kimlerle eklem yapar?
  4. Bilekte kemik çürümesi nedir?
  5. Kıkırdak lezyonu ne demek?
  6. Ayak bileği eklemine ne denir?
  7. Sinüs Tarsi hangi iki kemik arasında?
  8. Ayak Talus kemiği şişmesi nasıl geçer?
  9. Bilekte kemik çürümesi olur mu?

Talus Kırığı Nedir?

Talus kırığı; ayak bileğinde görülen ciddi ortopedik bir problemdir. Ayak ve ayak bileği anatomisi oldukça karmaşık, bir o kadar da güçlü bir yapıya sahiptir. Vücut ağırlığının tamamını taşıması ve gün içerisinde sürekli aktif olması sebebi ile özellikle ayak bileği ekleminde birtakım problemler açığa çıkabilmektedir.

Talus Kırığı Nasıl Olur?

Nadiren görülmesine rağmen ayak bileği kemikleri (tarsal kemikler) içinde ikinci en sık kırılan kemiktir. Talus kırıkları 'nın yarısından fazlası yüksekten düşme veya motorlu araç kazaları gibi yüksek enerjili travmalarla meydana gelir ve genellikle çıkık ve komşu kemiklerde başka kırıklarla birliktedir.

Talus kimlerle eklem yapar?

Talus kemiği veya veya ayak bileği kemiği, ayak bileği eklemini veya takloral eklemi oluşturmak için alt bacağın, tibia ve fibula'nın iki kemiğine üstün şekilde aşağı, subtalar eklemde kalkaneus veya topuk kemiğine bağlanır. Birlikte, talus ve kalkaneus arka ayağı oluşturur.

Bilekte kemik çürümesi nedir?

El bileği eklemini oluşturan 8 küçük kemiğin en önemlilerinden birisi olan Lunatum'un kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplumda el bilek kemiklerinde ölme-çürüme olarak bilinir. Kesin nedeni bilinmemektedir.

Kıkırdak lezyonu ne demek?

Eklem kıkırdağında meydana gelen hasarlar, eklem yüzeyinin kaygan ve düz yapısının kaybolmasına yol açar. Dizde ağrı ve şişlik gibi belirtilerle kendini gösteren kıkırdak lezyonları; merdiven inme, çıkma gibi eklemlere yük bindiğinde ya da spor gibi durumlarda belirgin şikayetlere yol açar.

Ayak bileği eklemine ne denir?

Ayak bileği, veya talocrural eklem, tibia ve fibulanın iki distal ucunu bağlayan sinoviyal menteşe tipi bir eklemdir. Tibia ve talus arasındaki eklem, daha küçük olan fibula ve talus arasındaki eklemden daha fazla ağırlık taşır.

Sinüs Tarsi hangi iki kemik arasında?

Sinüs Tarsi Nedir? Sinüs iki ana kemiğin arasındadır… Talus (ayak bileği tabanını oluşturur yükü topuk ve ayak arkına aktarır) ve Kalkaneus (Topuk kemiği). Sınırları Sulkus dediğimiz kemiksel oluklar (Sulcus Tali-Sulcus Calcaneus) belirler.

Ayak Talus kemiği şişmesi nasıl geçer?

  1. Ayakları yukarı kaldırmak. Ayak şişliklerini önlemek için ayaklarınızı yukarı kaldırarak kan akışının ayaklara gelmesi engellenir ve oluşan şişliklerin iyileşmesini sağlarsınız.
  2. Buz tedavisi. ...
  3. Bacaklara egzersiz yapmak. ...
  4. Ayakları tuzlu suda bekletmek. ...
  5. Sağlıklı beslenin ve aşırı tuzdan kaçının. ...
  6. Nane. ...
  7. Karahindiba çayı
  8. Maydanoz.
Daha fazla öğe...

Bilekte kemik çürümesi olur mu?

El bileği eklemini oluşturan 8 küçük kemiğin en önemlilerinden birisi olan Lunatum'un kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplumda el bilek kemiklerinde ölme-çürüme olarak bilinir.