Farhex gargara ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Farhex gargara ne işe yarar?
  2. Gargara şurubu nasıl kullanılır?
  3. Farhex ne işe yarar?
  4. Gargara günde kaç kere?
  5. Gargara yaptıktan sonra su içilir mi?
  6. Gargara ağızda ne kadar tutulmalı?
  7. Tuzlu su gargara günde kaç kere?
  8. Gargara fırçalamadan önce mi sonra mı?

Farhex gargara ne işe yarar?

FARHEX®, • Ağız ve boğaz mukozasında iltihap (enflamasyon) ve ağrıyla seyreden diş eti iltihabı (gingivit), ağız içi iltihabı (stomatit), boğaz iltihabı (farenjit), bademcik iltihabı (tonsilit) ve pamukçuklarda (aftöz lezyonlar), • Ağız ve boğazda mikroorganizmaların üremesinin durdurulması, yutma işlevinin ...

Gargara şurubu nasıl kullanılır?

şişeyi yüzünüzden uzak tutun.
  1. Ağzınızı iyice açın, şişenin sprey ucunu ağzınızın içine sokup iltihaplı bölgeye sıkın. ...
  2. İlacı kutusunda, dik durumda saklayın.
  3. İlacı eğer ağız hijyeni için kullanıyorsanız en az 1 dakika ağzınızda tutup sonra tükürün.
  4. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanıma uygun değildir.

Farhex ne işe yarar?

Diş hekimliğinde işlemlerden önce ve sonra, Radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi (ilaç tedavisi) sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi yaralarda (mukozit), Page 2 2 / 5 • Diş plaklarının önlenmesinde kullanılır.

Gargara günde kaç kere?

Tuzlu su ile yapılacak, günde 7-8 kez tekrarlanacak, etkili, sıkı “ağız, geniz ve boğaz gargaraları”dır. Bir bardak suya bir veya bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyin ve 3-4 saat aralıklarla gargara yapın.

Gargara yaptıktan sonra su içilir mi?

Ağzınıza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliği düşer. Su yerine florür içeren bir gargara veya ağız yıkama suyu kullanın. Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin.

Gargara ağızda ne kadar tutulmalı?

Diş hekiminin tavsiye sonucunda, sabah akşam bir kapak 30 saniye boyunca ağız içerisinde gargara yapılmalıdır. Ardından yutulmadan tükürülmeli ve yarım saat boyunca su dahil hiç bir içecek ve yiyecek tüketilmemelidir.

Tuzlu su gargara günde kaç kere?

Tuzlu su ile yapılacak, günde 7-8 kez tekrarlanacak, etkili, sıkı “ağız, geniz ve boğaz gargaraları”dır. Bir bardak suya bir veya bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyin ve 3-4 saat aralıklarla gargara yapın.

Gargara fırçalamadan önce mi sonra mı?

Diş fırçaladıktan hemen sonra ağız çalkalama suyu kullanmak, diş macunuyla alınan ve emilmeyi bekleyen florürü ağızdan temizler. Bu nedenle dişler fırçalandıktan sonra sonra yaklaşık yarım saat dişin florürü emmesi beklenmeli ve sonra ağız çalkalama suyu kullanılmalıdır.