Haspir nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Haspir nasıl bir şey?
  2. Aspir bitkisi nedir nerede kullanılır?
  3. Aspir bitkisinin kilosu ne kadar?
  4. Aspir bitkisi nasıl bir bitki?
  5. Aspir bitkisi nerede yetişir?
  6. Aspir nasıl tüketilir?
  7. Aspir bitkisi nasıl yetiştirilir?
  8. Aspir en çok hangi ilde?

Haspir nasıl bir şey?

Aspir, Amerika, Meksika ve Hindistan'da ağırlıklı yetişen yetişen bir bitkidir. Aspir yağı da oldukça revaçtadır. Aspir devedikenine benzeyen, Amerika, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde daha ağırlıklı olarak yetişen bir bitki türüdür. Aspir ülkemizde de son yıllarda yetiştirilmeye başlanmıştır.

Aspir bitkisi nedir nerede kullanılır?

Aspir bitkisi nerelerde kullanılır? Aspir bitkisinin renkli çiçekleri, boya sanayiinde gıda ve kumaş boyası üretiminde kullanılır. Tohumlarından elde edilen yağ ise ayçiçeği yağından daha kaliteli bir yağ olduğu için ayçiçeği yağı yerine yemeklik yağ olarak tüketilir.

Aspir bitkisinin kilosu ne kadar?

Aspir Çiçeği 1 kg Fiyatı 325,00 TL.

Aspir bitkisi nasıl bir bitki?

Yalancı safran, Amerikan safranı ve boyacı safranı gibi isimlerle de bilinen, tek yıllık, geniş yapraklı, sarı, kırmızı, turuncu, beyaz ve krem renklerinde çiçeklere sahip, dikenli ve dikensiz tipleri olan, kurağa dayanıklı ve ortalama yağ oranı % 30-50 arasında değişebilen bir yağ bitkisi olan aspir bitkisinin, Güney ...

Aspir bitkisi nerede yetişir?

Ülkemizde en fazla aspir üretimi, İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmakta olup il bazında ise Ankara, Şanlıurfa ve Eskişehir'de ilk sıralarda yer almaktadır. Aspir üretimi yapılan diğer iller ise, Konya, Kırıkkale, Aksaray, Muş, Kayseri, Yozgat, Amasya, Afyon ve Karaman olarak sıralanıyor.

Aspir nasıl tüketilir?

Aspir yağının kullanımı hem içilerek hem de cilde sürülerek uygulanabilmektedir. İçilerek yapılan kullanımı; su bardağına yarım olarak ılık su ve 1 tatlı kaşığı aspir yağının konarak içilmesi şeklindedir. Cilde uygulanması ise; direk sorunlu bölgelere günde 2 kere sürülerek masaj yapılması şeklindedir.

Aspir bitkisi nasıl yetiştirilir?

Aspir, yazlık bir bitkidir ve bu sebeple baharda ekilir. Ancak, kışları fazla soğuk olmayan, ılıman bölgelerde kışlık olarak da ekimi yapılabilir. Çukurova'da Kasım ayında, Şanlıurfa''da ise Aralık başında ekilebilir. Fide döneminde, diğer bitkilere göre soğuğa daha dayanıklı olduğu için biraz daha erken ekilebilir.

Aspir en çok hangi ilde?

Ülkemizde en fazla aspir üretimi, İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmakta olup il bazında ise Ankara, Şanlıurfa ve Eskişehir'de ilk sıralarda yer almaktadır.