Phaselis giriş kaç TL?

İçindekiler:

  1. Phaselis giriş kaç TL?
  2. Phaselis de denize giriliyor mu?
  3. Phaselis duş var mı?
  4. Phaselis Koyu kum mu?
  5. Phaselis de nerede kalınır?
  6. Phaselis nasıl bir yer?
  7. Phaselis Antik Kenti kaç yıllık?

Phaselis giriş kaç TL?

Ücretsiz giriş için orman yolunu kullanabilirsiniz. Müzeye giriş ücreti kişi başı 30 TL'dir. Müze kart geçerlidir. Phaselis sadece antik kent olmakla kalmayıp aynı zamanda tatil bölgesidir.

Phaselis de denize giriliyor mu?

Phaselis Antik Kenti'ne girişte ziyaretçileri karşılayan ilk koy Kuzey Liman Plajı. Kuzey Liman Plajı'ndan ilerleyince Merkez Liman ve son olarak da Güney Liman Plajı'na ulaşılıyor. Her bir plajın bir diğerine göre artı ve eksileri var.

Phaselis duş var mı?

Bu arada söylememe gerek yok belki ama Phaselis Antik Kenti'nde mangal kesinlikle yasak. Çok abartmadan yanınızda getireceğiniz yiyecekleri burada yiyip çöpünüzü kaldırabilirsiniz. Termosta getireceğiniz çay ile de orman içinde denize nazır keyif yapabilirsiniz. Merkez Liman ve Kuzey Liman'a yakın duş, wc yok.

Phaselis Koyu kum mu?

Antalya'da Dalgasız, Sığ Deniz: Phaselis Dalgasız, sığ ve kumluk bir deniz, kum bir plaj; küçük çocuklu her ailenin tatilde aradığı en temel kriter.

Phaselis de nerede kalınır?

Phaselis Müzesi yakınındaki oteller
  • Martı Myra - All Inclusive. 5 yıldızlı ...
  • Amore Hotel. Phaselis Müzesi ile 3,6 kilometre. ...
  • Hotel Berke Ranch & Nature. Phaselis Müzesi ile 3,9 kilometre. ...
  • Simena Hotel. ...
  • Agva Apart Hotel. ...
  • Pashas Princess Hotel - All Inclusive - Adult Only. ...
  • Club Festival Tekirova. ...
  • İstanbul Beach Hotel.
Daha fazla öğe...

Phaselis nasıl bir yer?

Coğrafi konumu önemli bir liman kenti olduğunu gösterir. Biri yarımadanın kuzeyinde diğeri kuzeydoğuda üçüncüsü ise güneybatı kıyısında yer alan üç limana sahiptir. Limanları, agoraları ve şehir sikkeleri üzerindeki gemi betimlemeleri Phaselis'in ticari liman hüviyetini vurgular.

Phaselis Antik Kenti kaç yıllık?

Bir süre komşu kent Olimpos ile korsanların talanlarına maruz kalmasının ardından MÖ 43'te Roma egemenliğine giren antik yerleşim, antik şehirde yeniden yapılanma ve en az 300 yıl sürecek refahın başlangıcı olmuştur.