2 kez Lazer göz ameliyatı olur mu?

İçindekiler:

  1. 2 kez Lazer göz ameliyatı olur mu?
  2. Lazer ameliyatı zor mu?
  3. Lazer göz ameliyatı zararlı mı?
  4. Göz çizdirme ne kadar sürede iyileşir?
  5. Göze lazer yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  6. Gözü Çizdirdikten sonra tekrar bozulur mu?

2 kez Lazer göz ameliyatı olur mu?

Ayrıca Lazer tedavi öncesi yapılan tüm ölçümler tekrarlanarak kornea kalınlığı, kornea yüzeyinin düzgünlüğü kontrol edilmelidir. Korna kalınlığı yeterli ise 2. kez lazer tedavisi güvenle yapılır.

Lazer ameliyatı zor mu?

Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir. Bunlar gözbebeklerini hızla uyuşturarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlığı, acı hissetme durumunu önler.

Lazer göz ameliyatı zararlı mı?

"LAZERDE KÖRLÜK RİSKİ YOK" Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.

Göz çizdirme ne kadar sürede iyileşir?

İyi görmeyi kazanma süreci LASIK'e göre daha uzun olup 3-4 hafta kadar sürebilir. Operasyon sonrası yaklaşık 2–4 gün ağrılı ve rahatsız edici geçer, nedeni ise epitel iyileşmesinin bu sürede tamamlanmasıdır.

Göze lazer yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra 5 gün gözünüze su vurmayınız ve 20–30 gün denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız. Ameliyattan sonra ortalama 1 ay sonra size yakın gözlüğü ve gerekirse uzak gözlüğü verilecektir. Özel durumlarda bu süre kısaltılabilir.

Gözü Çizdirdikten sonra tekrar bozulur mu?

DOKTORUN MÜDAHALE ŞANSI YOK Kesi sırasında vakum kaybedilirse flap yırtılır, ameliyat iptal edilir. Kornea hasarı fazla değilse 3 ay sonra yöntem tekrarlanır. Bu da gözde oluşabilecek farklı problemlere yol açarken, net görüşü olumsuz etkileyebilmektedir.