Alo tüketici hattının telefon numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Alo tüketici hattının telefon numarası nedir?
  2. Tüketici Hakları hangi numara?
  3. Tüketici haklarını hangi kurumlar korur?
  4. Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

Alo tüketici hattının telefon numarası nedir?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattıtüketici vatandaşların karşılaşmakta oldukları sorunlar ile alakalı olarak çözüm yollarının sunulduğu bir hizmet merkezidir. Ayrıca bu hizmet merkezince tüketici uyuşmazlıklarına dair ilgili makamlara yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Tüketici Hakları hangi numara?

"ALO 175" Tüketici Danışma Hattı, tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.

Tüketici haklarını hangi kurumlar korur?

Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri. Tüketici Sorunlarına bakmakla görevli mahkemeler. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Tüketiciyi Savunma Derneği.

Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) (https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir. Bu itibarla, tüketici hakem heyetlerine sözlü başvuru yapılamamaktadır.