Karydakis flap nedir?

İçindekiler:

  1. Karydakis flap nedir?
  2. Flap yontemiyle ameliyat olan biri ne zaman oturabilir?
  3. Pilonidal sinüs ameliyatı nedir?
  4. Karydakis ameliyatı nedir?
  5. Sakrokoksigeal pilonidal sinus nedir?
  6. Kıl dönmesi açık yara ne zaman iyileşir?
  7. Pilonidal Kist ne demek?
  8. Pilonidal sinüs neden olur?
  9. Kıl dönmesi ameliyatı ne sürede iyileşir?

Karydakis flap nedir?

Karydakis amelyatı flep ameliyatlarına benzer şekilde yapılan bir cilt kaydırma ameliyatıdır. Bu ameliyat soldan veya sağdan olmak üzere primer kapama yöntemi olarak tanımlanabilmektedir. Ameliyatın uygulanışına göre verilen isim büyük D harfi şeklinde doku çıkarıldığı için “D flap” tir.

Flap yontemiyle ameliyat olan biri ne zaman oturabilir?

Ameliyattan sonra hasta hareket edebilir, yürüyebilir. Özellikle tavsiye edilen yatma pozisyonu yoktur. Flap ameliyatı gibi 15 gün yüzü koyun yatması istenmez. Rahatlıkla sırtüstü yatabilir.

Pilonidal sinüs ameliyatı nedir?

Lokal anestezi altında, günübirlik uygulanan bir işlemdir. Asidik yapıda olan fenol, kıllardan ve ölü dokulardan temizlenen sinüs içine uygulanır. Bu şekilde sinüsün içinde kimyasal yanık oluşturularak pilonidal sinüsün iyileşmesi amaçlanır. 2 veya 3 seans yapılıyor.

Karydakis ameliyatı nedir?

Karydakis ameliyatı, mantık olarak flap ameliyatlarına benzeyen yani yan taraftan bir cilt kaydırma ameliyatıdır. Yan taraftan kaydırılan cilt büyükçe bir baklava dilimi şeklinde ayrı bir parça halinde değil hafif kaydırma şeklinde yapılır.

Sakrokoksigeal pilonidal sinus nedir?

Pilonidal sinüs hastalığı, sıklıkla natal ve sakrokoksigeal bölgede görülen kronik bir hastalıktır. Natal kleftte, anüsten ortalama 5 cm uzaklıkta, orta hatta sinüs ağzı veya ağızlarıyla karakterizedir[6]. Pilonidal sinüs hastalığı özellikle gençlerde ve erkeklerde sık görülür.

Kıl dönmesi açık yara ne zaman iyileşir?

Yara kenarları geride kalan kistin tabanına dikilir. Böylece geride kalan boşluk küçültülmüş olur. Bu yöntemde hastaların günlük pansumanların yapılması ve bu sırada ölü dokular ve yaraya dökülen kılların titizlikle temizlenmesi gerekir. İyileşme süresi yaklaşık 6-10 haftadır.

Pilonidal Kist ne demek?

Pilonidal kist (Latincede 'kıl yuvası'anlamına gelir) kuyruk sokumundaki deri enfeksiyonları için kullanılan genel bir terimdir. Genelde oldukça acılıdırlar, erkeklerde daha çok olur ve genç yetişkinlerde (otuz yaşa kadar) görülür.

Pilonidal sinüs neden olur?

Kıl Dönmesi yani tıbbi adıyla Pilonidal sinüs vücuttaki batık tüylerin deri altında büyümesiyle oluşuyor. Deri üzerine uygulanan basınç, sürtünme, hijyen eksikliği deri altında büyüyen kılların apse yapmasına neden olarak kıl dönmesini meydana getirmekte. Yani kıl dönmesinin temel kaynağı vücudumuzdaki tüylerdir.

Kıl dönmesi ameliyatı ne sürede iyileşir?

Sık sık pansuman yapılarak ameliyatla oluşturulan boşluğun vücut tarafından doldurulması beklenir. İyileşme süresi 4-7 haftadır. Nüks oranı % 20-25 arasında değişir. Yüksek nüks oranı olmasının nedeni kıl dönmesine neden olan etkenler ortadan kalkmamıştır.