DCI motor kime ait?

İçindekiler:

  1. DCI motor kime ait?
  2. DCI motor ne demek?
  3. Volkswagen TDI ne anlama geliyor?
  4. TSI nin açılımı nedir?
  5. Blue Dizel nedir?
  6. TDI ne anlama geliyor?
  7. TDI ne işe yarar?

DCI motor kime ait?

Fransız otomobil üreticisi Renault'un 1.6 litrelik dCi dizel motoru 130 beygir ve 320 nm tork güç üretirken, bu motor seçeneği Megane, Scenic, Grand Scenic ve Nissan Qashqai modellerinde kullanılıyor.

DCI motor ne demek?

Dci motor; Common Rail teknolojisinin kullanıldığı motor türüne verilen isimdir. ... Common Rail; Direkt Enjeksiyon Sistemi (CDI) olarak bilinir. “Tutuculu püskürtme” veya “ortak boru” anlamına gelen, dizel motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon sistemidir.

Volkswagen TDI ne anlama geliyor?

TDİ motor, yakıt türünün dizel olarak belirlenen motor teknolojisidir. Enjeksiyonlu turbo dizel motora sahiptir. ... En küçüğü 2 silindirli ve en büyüğü 12 silindirli olan TDI motorlarda kötü yakıt kullanmamaya özen göstermek gerekir. TDI motor Volkswagen mühendislerinin geliştirmesi sonucunda çıkan bir motor türüdür.

TSI nin açılımı nedir?

Turbo Spercharger İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşan TSI, çift şarjlı ve direk enjeksiyonlu motor olarak tanımlanır. Genellikle 1.4 litre gibi küçük hacimli motorlarda kullanılır. Çok özet bir teknik tanımla TSI, düşük hacimli motorda turbo ve kompresöt birlikteliği ile oluşturulmuş bir teknolojidir.

Blue Dizel nedir?

AdBlue, dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisidir. ... Mercedes ve Volkswagen gibi bazı firmalar, AdBlue'nun binek araçlarda kullanımı için çalışmalar yapmaktadır.

TDI ne anlama geliyor?

TDI ifadesi İngilizce "Turbocharget Dricet İncetion" ifadesinin kısaltmasıdır. TDI motorlar dizel yakıt ile çalışan motorlardır. Bu motorlar enjeksiyonlu turbo dizel motorlar olarak da anılır.

TDI ne işe yarar?

TDİ motor, yakıt türünün dizel olarak belirlenen motor teknolojisidir. Enjeksiyonlu turbo dizel motora sahiptir. TDI motorlar enerjisel olarak yüksek bir verimliliği mevcuttur. TDI motor enerjiyi üreterek yüksek bir biçimde hareket enerjisine çevirebilen teknolojiye sahiptir.