Ölmez otu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ölmez otu ne işe yarar?
  2. Ölmez çiçek otu nasıl kullanılır?
  3. Ölmez çiçek altın otu nerede yetişir?
  4. Altın otu ne zaman toplanır?

Ölmez otu ne işe yarar?

Yüksek kan basıncını azaltır ve kas işlevlerinin rahatlamasına yardımcı olur. Kalp sağlığı problemleri olan kişilerin bu bitkiyi kullanmalarında fayda vardır. - Spazm karşıtı bir özelliğe sahip olan ölmez otu, kanı temizleyici bir etkiye sahiptir. Karaciğeri uyarır ve detoks sürecinin hızlandırılmasını sağlar.

Ölmez çiçek otu nasıl kullanılır?

Bu sayede ölmez otu ciltte oluşan yaralar, enfeksiyon ve kızarıklara karşı etkilidir. Ölmez otu yağı jojoba yağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi yağlarla karıştırılarak kullanılırsa cildin iyileştirilmesine ve yumuşamasına yardımcı olur. Lavanta yağı ile karıştırılarak kullanılırsa ciltteki kaşıntılara iyi gelir.

Ölmez çiçek altın otu nerede yetişir?

Türkiye genelinde her bölgede bulunan altın otu özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi'nde daha fazla yetişmektedir. Altın renkli çiçekleri olan altın otu hiç bozulmadan senelerce kalabilir. Yurt genelinde "Ölmez Çiçek" olarak da bilinen altın otu endemik bitki türlerinden bir tanesidir.

Altın otu ne zaman toplanır?

Bitkinin ekimi için en ideal zamanlar ilkbahar ayının ilk zamanları mart ayının başı olarak düşünülür. Hasat zamanı ise sonbahardadır.