Ankara Yargıtay hangi semtte?

İçindekiler:

  1. Ankara Yargıtay hangi semtte?
  2. Yeni Yargıtay binası nerede?
  3. Yargıtay hangi ilimizdedir?
  4. Yargıtay 13 Hukuk Dairesi hangi davalara bakar?
  5. Yargıtay duruşması nasıl olur?
  6. Yargıtay 1 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?
  7. Yargıtay Mürafaa duruşması nedir?
  8. Yargıtay duruşmada karar verir mi?
  9. Yargıtay 1 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

Ankara Yargıtay hangi semtte?

Semt/Mahalle olarak Devlet Mh. ve Çankaya ilçesine bağlıdır. Yargıtay haritası Ankara ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Yargıtay posta kodu 06650.

Yeni Yargıtay binası nerede?

Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen yeni hizmet binasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

Yargıtay hangi ilimizdedir?

Ankara'da bulunan Yargıtay ana binası.

Yargıtay 13 Hukuk Dairesi hangi davalara bakar?

Hukuk Dairesi aile hukuku dosyalarına, 3. Hukuk Dairesi sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, kira sözleşmeleri, sözleşme hukuku ile tüketici hukuku dosyalarına, 4. Hukuk Dairesi haksız fiil tazminatı, trafik kazalarından kaynaklanan tazminat ile sigorta hukuku dosyalarına, 5.

Yargıtay duruşması nasıl olur?

Yargıtay temyiz incelemesini dosya üzerinde yapar. ... Duruşma günü belli edilen hâllerde Yargıtay, tarafları veya gelen tarafı dinledikten sonra, taraflardan hiçbiri gelmemiş ise dosya üzerinde inceleme yaparak kararını verir. Duruşma günü kararı verilemeyen işlerin en geç yirmi gün içinde karara bağlanması zorunludur.

Yargıtay 1 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Yargıtay Hukuk Daireleri
  • Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur GENÇCAN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Mete DUMAN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı A.Şahabettin Sertkaya.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Ümran Görmez.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Murat KIYAK.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Hikmet ONAT.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Fahri AKÇİN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı DR.
Daha fazla öğe...

Yargıtay Mürafaa duruşması nedir?

Sözlükte “dava açmak, alt mahkemenin kararına karşı üst mahkemeye başvurmak” anlamındaki ref' kökünden türeyen mürâfaa, fıkıh terminolojisinde tarafların hâkim/mahkeme önünde iddia ve savunmalarını ortaya koymalarını ifade etmek üzere, bazan da “dava açma, mahkemeye verme, bir kimseyi hâkime şikâyet etme, davacının ...

Yargıtay duruşmada karar verir mi?

(1) Yargıtay, tarafların ileri sürdükleri temyiz sebepleriyle bağlı olmayıp, kanunun açık hükmüne aykırı gördüğü diğer hususları da inceleyebilir. (4) Yargıtay, ikinci fıkra hükmü ile bağlı olmaksızın, bilgi almak üzere resen de duruşma yapılmasına karar verebilir. ... Yargıtay temyiz incelemesini dosya üzerinde yapar.

Yargıtay 1 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.