Konjonktivit neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Konjonktivit neyin belirtisi?
  2. Konjonktivit nelere yol açar?
  3. Konjonktivit alerjisi nedir?
  4. Gözdeki enfeksiyon ne zaman geçer?

Konjonktivit neyin belirtisi?

Vücutta, salgılanan histamine cevap olarak gözlerde kızarıklık, akıntı gibi alerjik belirtiler ortaya çıkar. Akut atopik konjonktivit, alerjik nedenlerle ortaya çıkan tipte bir konjunktiva inflamasyonudur. Gözde tahrişe bağlı olarak da konjonktivit gelişebilir.

Konjonktivit nelere yol açar?

Halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanmasıdır. Bu durum da göz içinde kanlanmaya yol açar.

Konjonktivit alerjisi nedir?

Alerjik konjonktivit, gözün beyaz kısmını ve kapaklarının içini örten konjonktiva adı verilen zar tabakasının gözü tahriş eden alerjen maddelere karşı gelişen reaksiyonudur. Göz alerjisi veya tıbbi adıyla alerjik konjonktivit oldukça sık görülen bir hastalıktır.

Gözdeki enfeksiyon ne zaman geçer?

Örneğin konjonktivit belirtileri birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Konjonktivit bakteri kaynaklıysa, antibiyotikli göz damlası, merhemler veya oral ilaçlar, gözlerinizdeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Antibiyotiklere başladıktan sonra semptomlar birkaç gün içinde kaybolur.