Haftada en fazla kaç saat nöbet ücreti ödenir?

İçindekiler:

  1. Haftada en fazla kaç saat nöbet ücreti ödenir?
  2. Öğretmen haftada 2 gün nöbet tutar mı?
  3. Okul kulüp kaç ek ders?
  4. Okul Müdür Yardımcısı nöbet tutar mı?
  5. Hangi durumlarda nöbet ücreti verilmez?
  6. Öğretmene hangi durumlarda nöbet görevi verilmez?

Haftada en fazla kaç saat nöbet ücreti ödenir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Buna göre, öğretmenlere haftalık 3, aylık ise 12 saat nöbet ücreti ödeniyor.

Öğretmen haftada 2 gün nöbet tutar mı?

Bu mevzuat hükümlere göre; Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarındaki öğretmenlere yukarıdaki mevzuatlarda açıkça düzenlenmeyen haftada iki kez nöbet konusunda kıyaslama yoluyla öğretmenlere haftada iki kez nöbet verilemez.

Okul kulüp kaç ek ders?

Cevap: 15.10.2020 tarihli değişen MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine uzaktan sosyal kulüp çalışması yapabileceklerdir. Ayrıca sınıf rehberliği de uzaktan yapılabilecektir. Sınıf rehberliği ve sosyal kulüpler için sadece birine olmak üzere 2 saat ekders ücreti ödenecektir.

Okul Müdür Yardımcısı nöbet tutar mı?

(1) Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir. ... Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar.

Hangi durumlarda nöbet ücreti verilmez?

Bu hükümlere göre seminer dönemleri, uyum eğitimlerinde ara ve yarı yıl talilerinde yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi verilemez dolayısıyla da nöbet görevine bağlı olarak da ek ders ücreti ödenemez.

Öğretmene hangi durumlarda nöbet görevi verilmez?

ç) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler.