Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
  2. Öğretmenler bakanlık müfettişi olabilir mi?
  3. Milli Eğitim Müdürlüğünde memur nasıl olunur?
  4. Mali müfettişler ne kadar maaş alıyor?
  5. Müfettişlik nasıl bir meslek?
  6. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?
  7. Bakanlık maarif müfettişi ne iş yapar?

Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?

2020 yılı itibariyle ortalama müfettiş yardımcısı maaşı 6.500 lira ile 7.500 lira arasındadır. 2020 yılında müfettiş maaşları ise ortalama olarak 7.300 lira ile 10.500 lira arasında değişir.

Öğretmenler bakanlık müfettişi olabilir mi?

Yeni düzenlemeye göre, sadece "hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri" mezunları Bakanlık Maarif Müfettişi olabilecektir. ... Dolaysıyla Bakanlık, 8 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenler arasından, yarışma sınavıyla Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı alabilecektir.

Milli Eğitim Müdürlüğünde memur nasıl olunur?

1) Dört yıllık fakültelerin kamu yönetimi, iktisat, işletme, muhasebe veya maliye bölümlerinden mezun olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.

Mali müfettişler ne kadar maaş alıyor?

Vergi müfettişlerinin ortalama maaşı 2020 itibariyle 8090 tl olarak bilinmektedir.

Müfettişlik nasıl bir meslek?

Devletteki en önemli pozisyonlardan biri olan müfettişlik, birçok farklı kurumda görev yapanların oluşturduğu bir meslektir. ... Görevleri gereği denetleme yapan müfettişler yolsuzluk ve haksızlıklarla da mücadele ederler. Bir kariyer mesleği olan müfettişlik mesleğine ilk olarak müfettiş yardımcısı olarak başlanır.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Bakanlık maarif müfettişi ne iş yapar?

Maarif müfettişleri, illerde il müdürlüklerine bağlı olarak inceleme, araştırma, rehberlik hizmetleri ile il müdürünün vereceği diğer görevleri yapacak.