Muayeneden geçmeyen araba ne olur?

İçindekiler:

  1. Muayeneden geçmeyen araba ne olur?
  2. Plakada vida olursa muayeneden geçer mi?
  3. Muayeneden kalinca ne olur?
  4. Muayene de plaka nasıl olmalı?
  5. Araç muayene tekrarı kaç hakkım var?
  6. Muayeneden kalınca tekrar ücret alınır mı?
  7. Motor muayeneden geçmezse ne olur?

Muayeneden geçmeyen araba ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

Plakada vida olursa muayeneden geçer mi?

Plaka üzerinde bulunan harf karakterlerinin yakın alanında, kenarında, üstünde, ortasında vida ve vida deliği olma durumu Ağır Kusur olarak değerlendirilmektedir.

Muayeneden kalinca ne olur?

Muayaneden Geçemezsem Ne olur? Muayeneden kalmanız durumunda tekrar aynı ildeki muayene istasyonlarında muayeneye girebilirsiniz. Gezici istasyonda muayeneden geçemeyen araçlar aynı gezici istasyonda yada aynı ildeki sabit muayene istasyonunda yaptırabilir.

Muayene de plaka nasıl olmalı?

TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında temmuz ayı itibarıyla "sahte" olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakaların birinci derecede ağır kusurlu sayılacağını belirten Apaydın, "Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi ...

Araç muayene tekrarı kaç hakkım var?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

Muayeneden kalınca tekrar ücret alınır mı?

TUV muayene Kuralları Verilen süre içerisinde aracınızın kusurlarını giderip başarılı şekilde muayeneden geçmeniz durumunda muayene ücreti talep edilmez. Ancak muayeneden ikinci defa aynı kusurları gidermeden kalacak olursanız yatırdığınız muayene ücretiniz yanar ve yeniden muayene yaptırmanız gerekir.

Motor muayeneden geçmezse ne olur?

Motosiklet Muayene Gecikme Cezası Muayene süresi geçen motosikletlerden her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme cezası tahsil edilir. Bunun yanında muayene süresinin bir gün dahi geciktirilmesi durumunda %5 gecikme cezası uygulanır.