Özel kreş nedir?

İçindekiler:

  1. Özel kreş nedir?
  2. Resmi bağımsız anaokulu nedir?
  3. Kreş yaş grubu nedir?
  4. Kreşler Hangi Bakanlığa Bağlı?
  5. Bağımsız Anaokulu hangileri?
  6. Kamuya ait anaokulları ne demek?

Özel kreş nedir?

Özel Kreşler Çalışan anne-baba şartının aranmadığı özel statüde belirli kriterlere uygun olarak açılmış, 0-36 aylık çocukların bakımlarının yapılarak zihinsel, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimlerinin desteklendiği programlarla hizmet veren kurumlardır.

Resmi bağımsız anaokulu nedir?

Bağımsız Anaokulları ise bina olarak tamamen özerk ve bünyesinde 36-66 ay aralığında tüm yaş gruplarını barındıran kurumlardır. Bağımsız Anaokulları bina ve bahçe olarak sadece anaokuluna ait olduğu için hem fiziki olarak hem de çocuklar açısından oldukça avantajlı olarak görülmektedir.

Kreş yaş grubu nedir?

Kreş yaşı 0-36 aydır. Kreş zorunlu değildir. Anaokulu veya gündüz bakım evine başlama yaşı 37-66 aydır ve 36 ayını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur. Anasınıfı yaşı 48-66 aydır.

Kreşler Hangi Bakanlığa Bağlı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreşler kısıtlamadan muaf olanların çocukları için açık olacak.

Bağımsız Anaokulu hangileri?

Anasınıfı ilkokul ya da ortaokul binası içinde ve 48 aylıktan itibaren kayıt almaya başlayan fakat öncelikli kayıt yaşı ilkokul 1. sınıf öncesi hazırlık öğrencileri olan sınıflardır. Bağımsız Anaokulları ise bina olarak tamamen özerk ve bünyesinde 36-66 ay aralığında tüm yaş gruplarını barındıran kurumlardır.

Kamuya ait anaokulları ne demek?

Bağımsız anaokulları; herhangi bir ilkokul ya da ortaokul binasının içinde sınıf olarak bulunmayan kendine ait müstakil binası olan anaokullarıdır. Devlete ait olan bu anaokullarından her semtte en az bir tane mevcuttur.