Siyah üzüm rakısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Siyah üzüm rakısı nasıl yapılır?
  2. Boğma içecek nedir?
  3. Evde rakı yapmak yasak mı?
  4. Altın Seri rakı içinde ne var?
  5. Boğma rakı alkol oranı kaç?
  6. Rakıda kaç kez damıtım yapılır?
  7. Altın Seri rakı farkı nedir?
  8. Tekirdağ altın Serisi nasıl yapılıyor?

Siyah üzüm rakısı nasıl yapılır?

Siyah üzüm rakısı yalnızca siyah üzümden üretilip tanenleriyle birlikte tanklarda bekletiliyor, anason tohumuyla bakır imbiklerde distile edilerek, 10 ay dinlendiriliyor ve 10 kez filtrasyona tabi tutuluyor daha sonra şişelenip tüketiciyle buluşturuluyor.

Boğma içecek nedir?

Üzüm, incir ve bazı kuru meyvelerin damıtılması ile elde edilen yüksek alkollü içkiye boğma rakı denir. Geleneksel olarak Anadolu'da evlerde yapılan boğma rakıda genelde kuru erik ve yetiştirilmesinde su istemeyen incir kullanılır. 2 hatta 3 kere distile edilmesi halinde 60 derece alkole kadar ulaşabilir.

Evde rakı yapmak yasak mı?

Kısaca evde kendisi ve yakınları için rakı üreten ve bulunduran kişi cezalandırılmayacaktır. İçmek amacıyla rakı üretimi suç değildir. ... Buna mukabil ticari amaçla yani kazanç elde etmek amacıyla rakı üreten, bulunduran ve nakleden 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılır.

Altın Seri rakı içinde ne var?

Kapağı mantarlı olan bu serinin özel kadife kutuları da bulunuyor. Yaş üzümlerden elde edilen rakı, anason tohumunun ve sumanın birlikteliği ile doğmuştur. İki kez bakır imbiklerden süzülen altın seri meşe fıçılarında olgunlaştırılarak harika bir aromaya sahip oldu.

Boğma rakı alkol oranı kaç?

Boğma rakıda çoğunlukla anason kullanılmaz. Anason kullanılmayan boğma rakılar bu nedenle beyazlamaz. Genellikle iki, zaman zaman üç defa damıtılır. Alkol oranı %60-70 e kadar ulaşır.

Rakıda kaç kez damıtım yapılır?

Rakı üzüm ve anasondan gelen aromatik bileşiklerin rayihalarından oluşan bir tada sahiptir. Klasik olarak iki kez damıtılır.

Altın Seri rakı farkı nedir?

Rakı altın serisi diğer rakılar ile kıyaslandığı zaman içmesi daha kolaydır. Altın serisi rakı içerken daha az meze tüketir daha az su içersiniz. Fiyat açısından altın serisi daha pahalıdır. Tekirdağ Rakı'nın çıkardığı bu özel seri, özel şişesinde ve altın yaldızlı bardakları ile göz dolduruyor.

Tekirdağ altın Serisi nasıl yapılıyor?

Nasıl yapılıyor? Özel yöntemlerle en kaliteli hammaddeler kullanılarak üretilen Tekirdağ Altın Seri, üretim sürecinde kazan içinde söndürülüyor. Ayrıca “göbek” olarak tabir edilen orta distilasyondan elde edilen Tekirdağ Altın Seri, meşe fıçılarda dinlendiriliyor.