Düğün adetleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Düğün adetleri nelerdir?
  2. Kars düğün adetleri nelerdir?
  3. Türkiye'de düğün töreni nasıl yapılır?
  4. Izmir'in düğün adetleri nelerdir?
  5. Giresun düğünleri nasıl olur?
  6. Konya Düğünü nasıl olur?
  7. Erkek tarafı geline kaç Altın yapar?
  8. Erkek tarafı kaç bilezik takmalı?
  9. Düğün Geleneği ne zaman başlamıştır?

Düğün adetleri nelerdir?

Düğün adetleri içinde; pazartesi veya perşembe düğün alışverişi yapmak, düğün çağrıcısı tutmak, gelin ve damat hamamı gibi adetler vardır. Gelin düğün günü hamama götürülür. Günümüzdeki gelin hamamı törenleri, bazı değişik uygulamalarla geleneksel olarak uygulanır. Damat, eğlence eşliğinde tıraş edilir.

Kars düğün adetleri nelerdir?

Kars Düğün Gelenekleri - Kars
  • KIZ GÖRME KIZ BEĞENME: Bunun için en müsait zamanı düğünler hazırlar. ...
  • ELÇİ GİTME – SÖZ KESME: Elçi, Anadolu'daki dünür karşılığıdır. ...
  • Eğer kız tarafının niyetleri olumlu ise, şirni (tatlı) yemek günü kararlaştırılır. ...
  • BEH: düğün öncesinin en önemli olaylarındandır.
Daha fazla öğe...

Türkiye'de düğün töreni nasıl yapılır?

Evlenmelerde alışılagelen kurala göre biri kız, biri oğlan evinde olmak üzere iki düğün yapılır. İlk düğünü kız tarafı, ikinci düğünü erkek tarafı yapar. Kına gecesi gibi yalnız kadınlar arasında yapılan törenlere erkekler, erkekler arasında yapılan törenlere de kadınlar katılmaz.

Izmir'in düğün adetleri nelerdir?

İzmir Düğün Adetleri Özellikle köylerde düğün olacak evin belli olması için damat evinin çatısına bayrak dikilirdi. Gelin ise evden çıkmadan önce kapı biri tarafından kilitlenir ve damadın para vermesinin ardından açılır. Gelin ve damadın gelin arabasına binmesi sırasında dualar edilir ve başlarına pirinç atılır.

Giresun düğünleri nasıl olur?

Giresun'da yapılan düğün törenleri çok görkemli geçer. Köylerde çalgılardan, oğlan evinde erkek ve kadınlar, kız evinde ise çoğunlukla kadınlar düğün yapar. Çarşamba günü gecesi gelinin eline kına yakılır. Bu geceye "kına gecesi" adı verilir.

Konya Düğünü nasıl olur?

Konya'nın düğünleri yemekleri ile meşhurdur. Genellikle Pazar ve Perşembe günleri yapılır. Düğünden bir kaç önce yemek hazırlıkları yapılır, gelinin oğlan evine getirileceği günün sabahı, oğlan evinde pilav verilir. Oğlan tarafının eşi dostu yada umanları çoksa davetiye dağıtılır.

Erkek tarafı geline kaç Altın yapar?

Gelinin ailesinin kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun görülüyor. Anne de baba da hayattaysa, iki kişi de birer bilezik takabiliyor. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor.

Erkek tarafı kaç bilezik takmalı?

Erkek tarafının alması gerekenler arasında geline takılacak takılar da var. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor.

Düğün Geleneği ne zaman başlamıştır?

1929 yılında Giresun'da oluşturulan "Derleme Komisyonu” heyetinden Sadık Bey'in bir etüdünde davetlerle ilgili şu bilgiler mevcuttur: "Davet mazruflarmı götürmeye fakir veya istekli bir çocuk memur edilir.Bazı kimseler yemeni koç, horoz, koç gibi şeylerle davet edilir.