Kontür nasıl yapılır yüz?

İçindekiler:

  1. Kontür nasıl yapılır yüz?
  2. Konturleme makyaj nasıl yapılır?
  3. Toz kontür nasıl yapılır?
  4. Yüze kontür neden yapılır?
  5. Yüzü yuvarlak göstermek için ne yapmalı?
  6. Kontür nedir nasıl yapılır?

Kontür nasıl yapılır yüz?

Tek yapmanız gereken, kontür uygulamasını yüzün yan kısmından –saç diplerine yakın olarak- çene kemiğine kadar uygulamak. Böylece koyu renkler ile yüzü şekillendirmiş olacağız. Aydınlatmayı ise elmacık kemiği üstü, alın ve çene üstünde yaparak yüze bir boyut kazandırabiliriz.

Konturleme makyaj nasıl yapılır?

Şimdi kontür nasıl yapılır, nerelere uygulanır sorularını yanıtlıyoruz. Kontür ürününü elmacık kemiklerinin altına, alın çizgine, burun kemiğinin kenarlarına ve son olarak çene kemiğinin üzerine uygula. Daha sonra yumuşak uçlu makyaj fırçasıyla ürünü iyice dağıt ve doğal bir görünüm sağla.

Toz kontür nasıl yapılır?

- Kontür uygulaması için 21 no'lu fırça ile koyu rengi elmacık kemiklerinizin hemen altındaki hattan- kulak hizasından ağıza doğru- paralel olarak sürün. Ağız kenarına yakınlaştırmayın. Sonra sürdüğünüz ürünü kendi etrafında yukarı doğru süpürür gibi hareketle hafifçe dağıtın.

Yüze kontür neden yapılır?

Kontür ve aydınlatıcı tekniği, makyaj yaparken koyu ve açık renklerden yardım alarak yüz hatlarını vurgulamak veya tam tersi gizlemek için yapılıyor. Özellikle elmacık kemiğini belirginleştirmek, burnunu daha küçük göstermek ve yüzünü ince göstermek isteyenler için oldukça etkili bir yöntem.

Yüzü yuvarlak göstermek için ne yapmalı?

Çene ve alın kısmına koyu renkli fondöten, yüzün geri kalan kısmına ise açık tonda fondöten kullanarak yüzünüz daha yuvarlak bir görünüme ulaşır. Yüzünüzün daha yuvarlak görünmesini istiyorsanız mutlaka allıklar yatak vuruşlarla uygulayarak kullanmalıdır.

Kontür nedir nasıl yapılır?

Kontür, aydınlatıcı olarak da bilinen highlighter ve kapatıcı olarak da bilinen bronzer/concealer ile yapılan bir makyaj hilesidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, belirli kısımlarını ise gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme, öne çıkarma ya da geri plana itme işlemine yüz kontürleme denir.