İnşaat işleri nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. İnşaat işleri nereye şikayet edilir?
  2. Kaçak yapı kime şikayet edilir?
  3. Iskanı almayan müteahhit nereye şikayet edilir?
  4. Müteahhit firma iskan almazsa ne yapilir?
  5. Saat kaça kadar inşaat yapılabilir?

İnşaat işleri nereye şikayet edilir?

Alo 181, 153, 1, polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler. Bu bir işletme ise 40 bin liranın üzerinde ceza ödemek durumunda. Yeni yapılan binalarda sesle ilgili izolasyon yapmak zorunda müteahhitler.

Kaçak yapı kime şikayet edilir?

GÖREVLER - Alo 181. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

Iskanı almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

Müteahhit iskan almıyor, ya da iskan almak için para istiyor diyen kişiler için ise şikayet konusunda sulh hukuk mahkemelerine başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.

Müteahhit firma iskan almazsa ne yapilir?

Sözleşmede belirtilen, iskan alma sorumluluğunu yerine getirmeyen müteahhit, teslimi eksik yaptığı gerekçesiyle dava edilme yolu vardır. Dava sonucunda, müteahhit iskan iznini almaya mecbur tutulur. Bu konuda yapılabilecek diğer alternatif ise; müteahhidin borçlarının ödenmesi ve müteahhide rücu edilmesidir.

Saat kaça kadar inşaat yapılabilir?

İnşaat akşam kaçta biter? İnşaat yapılabilecek gündüz zaman dilimi, sabah 07.00'den akşam 19.00'a kadar olmak üzere 12 saat olarak belirtiliyor. İnşaat yapılamayacak saatler ise akşam saatleri 19.00'dan 23.00'e kadar 4 saat, gece ise 23.00'ten sabah 07.00'ye kadar 8 saat olarak belirleniyor.