Kapari çayı nasıl tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Kapari çayı nasıl tüketilmeli?
  2. Kapari Salatası nasıl yapılır?
  3. Kapari salataya konur mu?
  4. Kapari karpuzu nedir?
  5. Kapari Otu Nasıl Kullanılır?

Kapari çayı nasıl tüketilmeli?

Kapari çayı nasıl yapılır? 6 bardak kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı kapari ekleyip 5 dakika demleyin. Çayınız hazır. 2 hafta boyunca sabah akşam 1 bardak kapari çayı içmek böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.

Kapari Salatası nasıl yapılır?

Kapari Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kapari, kapari karpuzu, doğranmış domates, soğan, maydanoz bir kaba alınır. Karıştırılır.
  2. Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı eklenir. Tabağa alınır. Afiyet olsun. Not:Salamura olan Kapariyi tuzundan arındırmak için büyük bir kavanozda 24 saat bekletebilirsiniz.
Hicri 4 R.evvel 1441

Kapari salataya konur mu?

Mısır konservesi ve kapari yıkanıp iyice süzülür ve salatamıza eklenir. Limon, tuz ve zeytinyağı ile tatlandırılan salatamız servise hazırdır.

Kapari karpuzu nedir?

Potasyum, fosfor ve kalsiyum yönünden zengin olan kapari, killi toprakları seviyor ve güneş ışığından hoşlanıyor. Kendiliğinden yetişmekte olan geberotu yani diğer adıyla kapari, tohum halinde yetişiyor ve Ağustos-Eylül aylarında küçük karpuzlara benzeyen meyvelerden elde ediliyor.

Kapari Otu Nasıl Kullanılır?

Kapari, peynir ile birlikte pişirilerek yenebilir. Sebze ve et yemeklerinde tuz yerine yemeğin içine serpilerek tüketilebilir. Kapari en yaygın olarak turşu şeklinde tüketilir. Kapari turşusu domates sosuna eklenerek et soslarında ve pizzaların içinde baharatlarla birlikte kullanılabilir.